Kris i kapitalismens USA

I det, till varje pris, marknadsliberala landet så har det börjat en kris. Storbanker går omkull, vanliga människor går i personlig konkurs och pengarna blir allt mindre värda. Vart är USA (eller världen) på väg kan man undra? Det kapitalistiska samhället ligger för döden! Snart kamrat börjar den sanna revolutionen. På ingalunda sätt en väpnad revolution, men en revolution. En revolution som kommer vara direkt nödvändig för att få kontroll på situationen. En revolution som på ingalunda sätt kommer att ha varit förutsedd, delvis pga att man inte kommer kunnat förutse sättet den blev genomförd på. För när den amerikanska federala regeringen går in och förstatligar en bank, ja då blir man överraskad. Speciellt som det är en konservativ regering i USA, en regering som tror att marknaden klarar sig utan statligt deltagande. Man har kommit med ett program på över 700 miljarder US-dollar. Jag upprepar, 700 miljarder US-dollar! Det är motsvarande 4500 miljarder svenska kronor. Även värt att tillägga är att den svenska statsbudgeten inte ens kommer upp i 1000 miljarder kronor/år.

Så nog är det en kris som heter duga. Vilka kommer ta mest stryk då? Jo, jag kan svara på det. Den - på så många plan - mest rövknullade (läs: lurade) befolkningen i världen. Den vanlige amerikanen kommer att få sätta till både det ena och det andra. Vi snackar att personer som har satt in och sparat pengar på bank kan komma att bli av med de pengarna. Folk kommer bli av med jobben, företag kommer gå omkull. Detta kommer också att sprida sig till Sverige.

Nu är jag hemma igen

Och med hemma så menas givetvis att jag är i skolan. Jag kom till Örebro igår och sov hos min syster, och är i skolan idag. Kommer hem i eftermiddag.

Men vad har jag hållit på med då? Det kommer bli svårt att förklara det. Men jag ska försöka göra en liten lista, dag för dag, om vad jag gjorde:

*Onsdag: Åkte buss från typ klockan 8 till 16. Drev runt på Malmö och hade tråkigt, missade invigningen


*Torsdag: Gick på ett seminarie som tidningen Tvärdrag höll, som handlade om problemet med integrationen, problem som arbetarrörelsen står inför samt ett seminarie som handlade om myter och felaktigheter gällande FARC-gerillan i Colombia och så vidare. Gick senare på kvällen på en blueskväll med tre SSU:are från Jönköping i en del av Malmö som heter Kirchen...-nånting (du som vet vad jag försöker beskriva och kan namnet, var snäll och replya och skriv det).


*Fredag: Tog mig tillbaka till campingen, duschade och åkte till Malmö och åt med vår SSU-delegation. Drev sedan planlöst omkring igen, för att senare på kvällen gå på Reclaim The Street. Jag var nyfiken på vad det egentligen var. Och det var till en början en gatufest, med skitbra techno (från AFA) och dans på den gatan som vi - utan tillstånd från några myndigheter - hade tagit över. Sen när folk började klä sig för ansiktena och annat folk började dra, då drog jag med. Smart drag visade det sig.  Hade sedan sångkväll på ett café Tellus med andra SSU-are. Vi sjöng kampsånger och arbetarsånger.


*Lördag: Den stora demonstrationen!


*Söndag: Sova-packa-åka buss mellan kl. 13 och 21.


Israels terror

Nu har det hänt igen. Den israeliska armén har återigen låtits gå bärsärk på civila. I det ockuperade området Västbanken så sköts en palestinsk tonåring. Det är så typiskt. Och vilken är omvärldens reaktion? Ingen såklart. Det är ju USA:s lilla vakthund i mellanöstern så det är ju bara bra. De där arabiska vildarna måste hållas i koppel riktigt ordentligt. Det är ju också bra att de skjuts av titt som tätt så de inte blir för många. Tänk vad som skulle hända då!

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Det som nu sker i Israel/Palestina är inget annat än etnisk rensning och apharteid. Det spelar så fan heller någon roll att judar har blivit utsatta för en enorm grymhet för 60 år sen. Det ger inte någon som helst legitimitet att göra EXAKT samma sak mot andra människor bara för att man har vissa trosuppfattningar. Ja, trosuppfatningen ska vara att man säger sig ha varit där först. Jag tar mig då friheten att citera Magnus Betnér här och säger, om man ska räkna så, så fatta vilka tre jävligt glada indianer som blev kvar i nordamerika då.

Hela situationen är så enormt barnslig, barnslighet som har dödlig utgång.

Kör CS

Jag är full och kör CS....är det något fel med det eller?

Förresten vi hade skattjakt idag. Det var roligt. Jag näckade två gånger.

............................vi får hoppas att jag utvecklar det imorgon!

Bra skrivet

Emo arose out of punk, goth is it's own. Emo would be bands like Silverstein, Vendetta Red, and other bands like them. Goth is more on the darker point of life, yet does not view it as a bad thing, but much rather as a more constant and relateable type of life.

Skrivet av ShredderXavier på youtube. Jag håller med.

Musik

Personliga topp 5:

1. Draconian    - "Bloodflower"
2. Mortal Love  - "Everything"
3. Mortal Love  - "Existance"
4. Draconian    - "A Slumber Did My Spirit Seel"
5. Draconian    - "Death Come Near Me"


Den sista av de fem är 15 minuter lång. Perfekt till bussen och liknande alltså.

Mossadagenter har blivit mördade

I Irak så har tre Mosssad-agenter blivit mördade. Det skedde i Kirkuk, genom att en byggnad exploderade. Mossad, är Israels egna underrättelsetjänst eller kanske lönnmördaretjänst. Dessa agenter brukar kunna sändas ut för att mörda folk.

Jaja, jag måste gå nu, vi hörs senare. Ha det bra!

/ Adam

Den israeliska arméns terror

Här är ett klipp, som vilket en palestinsk flicka filmade, som består i att en israelisk soldat skjuter en palestinsk fånge, med ögonbindel och handklovar, på kort avstånd. Den är ännu ett bevis för de ständiga förbrytelser mot folkrätten som Israel genomför. Frågan är, varför finns det enbart på aljazeera.com? Inte ens på den "oberoende" kanalen SVT:s hemsida finns det inte något att läsa om det. Mycket märkligt.

Länken: http://www.aljazeera.com/mm/video/video.php?op=showvideo&vidid=656Själv så har jag hållt i kurs i helgen, till vilken jag har planerat en hel del den sista veckan. Jag börjar snart bli trött på att åka in till Örebro ständigt och jämt. Ändå så ska jag åka in imorgon också Jag ska åka på styrelsemöte för SSU-distriktet. Men sen så ska jag ta det lungt med in-åkandet. Så jag kanske kommer få lite mer tid med bloggandet men man vet aldrig.

Hare' bra / Adam

Mortal Love

Jag har reflekterat över en sak. Och det är följande, att Mortal Love (doom [eller nåt i den stilen] metal bandet) har gjort ett väldigt skönt album, med det menar jag följande:

Albumnamn: I Have Lost

Låtnamn: Existance
                  Serenity
                  Spine
                  Adoration
                  Senses
                  Empathy
                  Reality
                  Sanity
                  Identity
                  Hope
                  Memory
                  Everything

Så enbart med att läsa låtarna till albumet, och komma ihåg albumets titel, gör att man kan märka av hur starkt albumet och bandet är, på sitt sätt.Nej, fred var med dig / Adam

Ordkriget, Libanon - Israel: 2-1

Hej idag igen. Jag läser här på AlJazeera Magazine (aljazeera.com) att det allt mer infekterade ordkriget mellan Israel och Libanon har börjat nå nya dimensioner, dvs att nu går till och med talmannen i det libanesiska parlamentet ut och säger att Libanon står enat inför ett angrepp från Israel. Kort sagt, Hezbollah och regeringstrupper står på samma sida vid en eventuell konflikt.

I min rubrik skrev jag "Ordkriget, Libanon - Israel: 2-1" är därför att jag innerligt hoppas och önskar att det är det enda kriget som kommer utspela sig i regionen.

Jag upprepar "Den mest orättvisa freden, är bättre än det mest rättvisa kriget". Citatet är från jag-vet-inte-vem, och det är SÅ jävla sant. För i fred så dör folk inte!


Tack för idag / Adam


RSS 2.0