Senaste dödssiffran

Över 300 döda har jag hört än så länge idag.


Det som sker nu i Gaza är inget annat än tortyr

Tortyr och etnisk rensning. Så är det. Vad gjorde Milosovic under 90-talet i forna Jugoslavien är enligt mig, fullt rimligt att jämställa med Israels terror av oskyldiga civila.

Under dagen så har det israeliska flygvapnet låtits gå bärsärkagång på civila palestinska mål. 150-200 dödade. Barn, kvinnor, gamla, mm är inte ovanligt förekommande bland dödsoffren.

De massiva flyganfallen mot civila mål inom Gaza, sägs - från israeliska ledare - enbart vara början. Den blodigaste dagen i regionen på 20 år. Israel  har alltså överträffat sig självt. Grattis Ehud Olmert, vad duktiga ni är, ni visar att ni inte har någon som helst intention på att underlätta situationen i regionen.

Den officiella förklaringen från israeliskt håll har ju varit att man ville få slut på skjutandet av raketer in i södra Israel, genom denna aktion. För det första, den som tror på den versionen är ju så jävla rövknullad så att du skulle ju behöva operara tillbaka ringmuskeln. Det är alltså lögn, de vill enbart att situationen ska bibehållas instabil och dålig.

För det andra om det i såna fall var det som var målet, så kommer ju det att ha ganska så motsatt effekt. För med tanke på att Hamas har utlovat blodig hämnd så vet jag inte. Duktigt Israel, ni har ingen framsynthet heller.

En annan grej som är lite intressant är ju också att Egypten har ökat sin beredskap mot den ca 2 mil långa gräns som det har mot den isolerade Gazaremsan, främst tack vare att vapenvilan (som aldrig var någon riktig sådan) inte fortsatte.


Efter en sådan här dag, så klarar jag inte av att vara arg. Jag grät nästan när jag hörde det barbari som den israeliska sidan har stått för. Jag gråter i empati med de palestinska familjer som i denna attack förlorade ett barn, en mor, en far eller något annat. Fast det riktiga sorgliga med det är att de palestinska familjerna som har förlorat något av detta, inte gråter. De har redan gråtit länge nog, flera gånger. De har liksom inga tårar kvar. Det är säkert den tredje som man direkt är släkt med som man förlorat och har säkert förlorat ett antal hundra som man känner.


Det jag för mitt liv inte kan förstå är, hur i helvete kan en sådan stat som Israel, fortgå i sin bärsärkagång där oskyldiga civila förlorar livet. Javisst, FN går ut och fördömer attacken, men that's it. Inget mer, ja kanske lite kritik från vissa europeiska länder.

Och effekten blir ju som sagt, att fler raketer kommer att skjutas in i Israel, många fler rasande ungdomar och män kommer gå med i militanta organisationer, att konflikten bara späs på i en extremare omfattning än förut.

/ Adam

Israel går inom en snar framtid till angrepp

Ehud Barak, försvarsminister för Israel, samt några högt uppsatta militärer har sagt att flera större operationer kommer att ske mot Gazaremsan snarligen. Orsaken sägs vara att Hamas ska ha skjutit raketer mot civila mål i Israel. Sedan i fredags så har antalet operationer mot Gaza ökat markant, tack vare att den vapenvila som Egypten hade arbetat fram, gick ut.

Hamas är inte villigt att förlänga någon vapenvila, tack vare att Israel aldrig lättade på blockaden mot Gazaremsan, trots att det ingick i avtalet.

Israels ursäkt för att utöka antalet, och utöka storleken på operationerna i regionen, sägs - som sagt - vara att Hamas har genomfört raketskjutningar mot israeliska mål. Så är inte fallet, med tanke på att vem som helst kan göra dessa raketer, inklusive enskilda individer som har tröttnat på Israels terror.


Nasrallah vill ha ökad press mot Israel

Seyyed Hassan Nasrallah (högste säkerhetsansvarige inom Hizbollah) manar arabländerna att öka pressen mot Israels, pga den upptrappade blockaden mot Gaza. Under de senaste veckorna så har Israel minskat inflödet av en rad olika varor, bland annat bränslet till det enda elkraftverket i Gaza, vilket kan leda till totalt strömavbrott (konsekvenserna av det kan du ju själv tänka dig).

Så på fredag så kommer en stor demonstration hållas i Beirut (huvudstad, Libanon), mot Israel. Den hålls, till stöd för de 1,5 miljoner personer som sitter instängda i Gaza. Man vill också att Egypten ska öppna sina gränser vid Rafah, som ligger precis på gränsen mellan Egypten och Gaza. Inte en tillfällig öppning, utan "för alltid".Själv så trampade jag snett när jag var på "bondbandy" förut. Det är lite ömt, men jag ska vara med på gympan imorgon ändå.

Haregött du med / Adam

Grekland

Intressant läge där, håll(er) ögonen på det! Vi får se vad det blir av det som pågår där nu.

Arbetarrörelsen har tappat farten

Det är oerhört frustrerande att vara med i SSU och se vad partiet håller på med och att de håller på med det alltmer skamlöst. Det här om vård för papperslösa t ex, eller kanske Lissabonfördraget. Japp, de flesta socialdemokratiska (kanske alla, jag har inte kollat upp det mer noggrant) RL röstade för det.


Nej, hela arbetarrörelsen har avstannat i sin klasskamp och i reformismen. En betydande del av de partister, LO-folk och även SSU:are jag känner verkar tro att vi är framme nu. Att det är det HÄR samhället vi ville nå och att det är så att vi ska försvara det. Själv tycker jag inte att vi ska försvara nuvarande samhällsmodell. Visst, den är typ tusen ggr bättre en den vi hade för 100 år sen, men den är ingenting i närheten av det vi ville ha till en början.


Ytterligare en grej vill jag påpeka. Palme, var tydligen (enligt det jag har förstått) relativt höger för att vara sosse på sin tid. Inom rörelsen så snackade man om "Palmehögern". Fatta hur sjukt det är om folk på den tiden ansåg att Palme (PALME!!) var höger. Det är helt jävla sjukt.


Israel förbereder en attack mot Gaza

Det sedan länge, svårt drabbade folket i Gazaremsan har att se fram emot, en offensiv, från Israel, med kommande civila offer och ödeläggelse av vitala delar i infrastrukturen (vilket indirekt leder till ökad dödlighet). Jag kan inte för mitt liv förstå hur man från israelsik sida kan bete sig på ett sådant sätt.

Israels frysning av bistånd orsakar svält i Gaza

Några av de mest fattiga som bor i Gaza, har under en längre tid inte fått det bistånd som de enligt FN har rätt till, vilket har lett till att folk börjar svälta. Detsamma gäller finansiering av skolmat, som FN står som, har också frysts inne. Skolorna säger att de för stunden kan klara sig, då de går på krita, men behovet att få de pengarna är snart akut.

Israel visar sig, återigen vara en försvarare av mänskliga rättigheter och avhållsamhet mot förtryck......(paus)......NOT!


RSS 2.0