Spanien vann EM

Det känns ju som om det är en vinst som är välförtjänt. Jag kan bara ge mina hjärtligaste gratulationer till det landslag som vann ett mästerskapsguld till sitt land. För första gången på - vad var det? - massor med år. De tyckte det var dags nu, hehe.

Ja imorgon så tänker jag åka på studiecirkel. Eller ja, studiecirkel och studiecirkel. Det är så att inom SSU så har vi nyligen haft en kursledarutbildning och på den kursen så arbetade vi för att få fram nya sätt att utbilda våra nya SSU-are på grundkurserna. Någon form av slutsats är det väl som vi ska komma fram till imorgon.

Och du, jag kom på en grej till (lite osökt), du som läser det här får, under inga som helst omständigheter, missa European Social Forum (ESF), som hålls i Malmö den 17-21 september. Forumet är till för alla som vill, kort sagt. Det är så att alla organisationer som verkar inom Europa och som arbetar för att minska på orättvisor och kämpar för ett drägligt samhälle - för alla - kommer komma. Med alla organisationer så menar jag, från den mest ultravänstra och radikala organisationerna (som kommunister, syndikalister, mm), till de organisationer som man nästan undrar om de verkligen vill MÄNNISKORS bästa, jag menar socialliberala organisationer (ett lite mer vänster folkpartiet kanske), mm kommer komma till forumet.

Och detta hålls i Malmö i september och jag kan säga att JAG kommer komma! Jag blir mäkta ledsen om inte du kommer!

Godnatt bloggen, syns imorgon?

ps. du får googla på ESF själv


Jahopp

Ja, då har man sett på midnattssolsrallyt. Det var rätt så kul. Jag var hemma hos min faster som bor djupt inne i Tivedsskogen. Det var jag och morsan som åkte dit innan det blev körförbud på sträckan, för de var helt instängda under dagen. Det var vi och några flera släktingar som var med. Jag kan säga att min kusin + respektive har sjukt söta barn. Näe blogg, det får räcka för idag.

En sexårig palestinsk flicka dog

En sex år gammal flicka dog den 12:e juni efter att ha blivit decapiterad av en granat, skjuten ur en israelisk stridsvagn. Detta enligt nyhetsbyrån AP. Så efter det så har det varit intervjuer med någon ansvarig israelisk ledare, som försvarar sitt angrepp med att det har skjutits raketer från Gaza-remsan in i Israel, av militanta palestinier. Så man skyller alltså mördandet av palestinska barn, på militanta palestinier. Duktigt Israel, det är inte ni som trycker av alltså.
Så, kära blogg, imorgon så ska jag åka till Tivedsskogarna för att se på midnattsolsrallyt. Det ska bli roligt. Men man får ta reda på vilka bilar som alla kändisar åker, så man vet vilka bilar man ska hålla utkik efter. Peace out!

Israels brott mot vapenstilleståndet

"Under den gångna veckan har Israel kränkt vapenstilleståndet minst sju gånger", säger en FN-källa till aljazeera.com. Det blir åtta kränkningar av vapenstilleståndet i sin helhet, om man räknar med de raketer som sköts ur Gaza för några dagar sen. http://aljazeera.com/news/newsfull.php?newid=134630


Prospekteringen på uran

Ja, det är sannt. Jag är en närking. Jag bor i Närke och känner därför till Kvarntorpshögen ganska bra. Vad är Kvarntorpshögen kan man då fråga sig. Det är en 100 meter hög slagghög som blev kvar efter brytningen av oljeskiffer (under andra världskriget tills 70-talet), som då fanns i området. Brytningen av den oljan var smutsig och hälsofarlig för de som höll på med det och all slagg som blev kvar slängdes på en hög (som bara blev större). Dessa slaggprodukter kunde vara över 600 grader varma som i sin tur har resulterat i att högens innandömen fortfarande är väldigt varma, och man kan se att det ryker lite om högen när det vill sig.

Så varför skriver jag om det här då? Jo, det är så att det nu finns ett bolag som vill prospektera på dels Kvarntorpshögen själv och de alunskiffrar som finns kvar i Närke, för att kunna bryta uran. Uran är ett naturligt radioaktivt avfall som man använder för att driva våra kärnkraftverk. Men som sagt, brytningen av uran är även den, smutsig och hälsofarlig, bara lite kontakt med materialet kan ge bl a njurskador. Det har resulterat i att uranbrytningen sker för närvarande där den folkliga opinionen inte spelar så stor roll, alltså där man kan sopa mattan med de som försöker säga emot. Den sker i Kanada och i Australien och är enbart farlig för respektives urbefolkningar, som är de enda som bor i närheten.

Jag är emot kärnkraft och jag är emot uranbrytning. Speciellt om det ska ske runt knuten. Varför jag är emot kärnkraft kan jag ta i ett framtida inlägg (om jag kommer ihåg det, jag lovar inget). Så därför kan de som prospekterar på våra alunskiffrar här i Närke ta sitt pick och pack och försvinna snabbt. Vi vill inte ha er här och jag kommer personligen att stå längst fram vid barrikaderna för att hindra oss från ett sådant öde. Det lovar jag!

Alltså klicka på länken

Jag kan inte nog göra reklam för proletärbella. Det är en så jädra bra blogg så man får gåshud varje gång man läser den. Den är så ultrapolitisk och så tvärvänster så man blir ju alldeles till sig http://proletarbella.se/ . Den har bra skribenter, den är vänster,  den är självsäker och de tar upp ämnen som är aktuella och viktiga, men som "råkar" bli missade i svensk media.

DO IT!


Raketer från Gaza

Japp, nu har vapenstilleståndet brutits, av en palestinsk grupp som kallar sig "Islamiska Jihad". De har skjutit raketer från Gaza in i Israel, som svar på att Israeliska armén har gjort en nattlig räd där en högt uppsatt person i organisationen blev dödad/gripen (inte säker på vilket). Denna grupp är känd för att numera vara den organisation bland palestinier som står för de dåd som begås inne i Israel. Det jag nu hoppas på, är att den Israeliska armén inte tar i allt för hårt i de räder som med högsta trolighet kommer inträffa inuti Gaza. Sker det inte, så kan man se det som om Israel har mognat. Lite.

Men, hur som helst. Fred är möjligt, glöm aldrig det. http://fredimellanostern.nu/ är en bra hemsida.

Ett bra citat om FRA, som jag hittade på tjuvlyssnat.se

"Att införa några extra säkerhetsföreskrifter i FRA-lagen är som att legalisera våldtäkt men kräva att kondom används. Det är fortfarande ett våldsamt och oacceptabelt övergrepp till att börja med!"

Anders Öhlund:


Israel+USA => Iran

Jag har verkligen hakat upp mig på det här med att Israel vill starta krig mot Iran. Detsamma vill vissa människor i USA (bl a republikanernas presidentkandidat, John McCain) att USA ska starta krig mot Iran och instabilisera regionen ÄNNU mer. Förresten här är en bild som är mycket talande för hur man känner inför en tänkbar attack mot Iran: http://aljazeera.com/news/newsfull.php?newid=128169 .

Men något som jag tror kommer vara svårt om man ska tala om invasion av Iran, är att Iran nog kommer vara en mycket svårare nöt att knäcka, vad det gäller själva krigandet. För dels så är Iran mycket större och dels så satsas det mycket på militär i det landet (ungefär som med världens farligaste land, USA). Så risken för en underskattning är nästintill kännbar.

EUs beslut ang. flyktingar

Ja, idag har också varit en så'n där dag, då jag har haft fullt upp med att göra ingenting. Pärona åkte till Kolmorden tror jag (någon djurpark var det, det vet jag), så jag har mest bara suttit hemma och degat. Tog några turer med hunden, men that's it.Ja, det har beslutats i EU-parlamentet att så kallade illegala flyktingar (korrekt term: irreguljära flyktingar), ska kunna låsas in bakom lås och bom i upp till 18 månader, om utvisningsbeslut föreligger. Vad är DET?! En person ska alltså kunna låsas in på fängelse upp till ett och ett halvt år, därför att....jag vet inte, för att staten i det landet, som personen är dum nog att vistas i, inte har råd/tid att skicka tillbaka människan till det land som han/hon kom från, ifrån början. "Fortet Europa" tyckte jag var en term som man skulle vara försiktig med tidigare, men nu vettefan.

EUs sätt att behandla flyktingar var uruselt redan innan men från och med att det beslutet träder i kraft så kan vi ju glömma att kalla organisationen för civiliserad.

Vapenstillestånd i Gaza

Ja det har kommit till min kännedom att ett vapenstillestånd har antagits av Israel och den palestinska sidan. Den ska förhoppningsvis hållas, efter det senaste årets dagliga israeliska attacker mot Gazaremsan. Det är nog allmänt kännt att det är ungefär ett år sen Hamas, med våld, tog makten i Gaza och slängde ut Al Fatah. Det är en god nyhet, trots att folk hyser viss skepsis till det nya vapenstilleståndet eftersom Israel har gått in i vapenstillestånd förut och brutit det efter bara några veckor.

Gaza. Även kallat världens största fängelse, eftersom det bor ungefär 1,5 miljoner människor på en exremt liten yta, med en omgivande mur, byggd av Israel. Ur Gaza släpps ingen, såvida du inte är utlänning med ex. vis svenskt pass. Utan utländskt medborgarskap kan du glömma att lämna Gaza.

Midsommar

Jaha kära blogg nu är det midsommar och jag är nykter. Jag kommer också vara nykter under hela dagen. Men jag åkte till Åboholm i Tiveden och träffade lite folk där, det var roligt. Fast jag var nykter, eftersom jag körde.

Det är väl i princip det som är nämnvärt och har hänt de senaste dagarna.

Jag hoppas att du, kära bloggläsare inte går samma öde som mig till mötes. En nykter midsommarnatt dvs.

Fredrik Federley, din jävla hycklare!

"Det mest känsloladdade anförandet i riksdagen. Någonsin", var det. Fredrik Federley stod i riksdagens talarstol och höll ett anförande med de enormaste krokodiltårar du kan tänka dig. Han har ju ända sedan FRA-lagförslaget kom på tal varit "en av dom", en av de fyra borgerliga riksdagsledamöter som har varit kritiska mot det lagförslaget. Det har därtill, en längre tid, varit en debatt - eller vad man kan kalla det - gällande "partipiskan" (är det partiledaren eller partiledningen?) som säger att den som inte röstar med partilinjen, hotas med uteslutning ur partiet.

Så igår, i riksdagens talarstol stod Fredrik "Hycklaren" Federley och höll ett "känsloladdat" tal, där han beskrev de berg och dalar som han gått igenom i sitt förstånd, för att komma till en lösning på frågeställningen: rösta för väljarna eller för karriären? För dig, och mig, kära bloggläsare, så är det ett ganska så självklart val, men för det borgerliga packet är det inte lika självklart. Men så till sist, efter det där "tunga" talet som Hycklaren höll, så kom han med lösningen på alla problem i universum. Vi skickar förslaget på återremiss till försvarsdepartementet! Och skillnaden i förslaget kommer bli: INGENTING! I grunden så är det samma intigritetskränkande, demokratihotande förslag som tidigare.

Fördelen med förslaget (för Hycklaren och de andra "kritiska" borgerliga riksdagsledamöterna) är att det ser ut för väljarna som om förslaget kommer omarbetas och bli förändrat, så kan de rösta igenom det och deras karriärer förblir ohotade. Man blir ju faktiskt rädd för hur långt vissa är beredda att gå, för att rädda sina rövar (som det heter i USA).Förutom det, så var jag i Örebro idag och hade kampanj med SSU. "Brutna vallöften" hette kampanjen, och den gick ut på de förslag som Miljöpartiet i Örebro lade, innan valet -06 som de inte höll. Ett av vallöftena att inte sälja ut ÖBO (Örebros kommunala bostadsbolag), det andra var att Svartån (en å som rinner igenom centrala Örebro) skulle vara badvänlig till 2008. Nu ska en enig borgerlig majoritet (som mp sitter i) i Örebro sälja 1500 lägenheter, samtidigt som badvattnet i Svartån icke är så badvänligt. Detta hade vi kampanj om, genom att sitta utanför rådhuset i Örebro, med dels en liten badbassäng som vi hade fyllt med vatten, som vi önskade att Fredrik Persson (mp:s kommunalråd) skulle bada i. Och dels så hade vi två tält där vi satt i, för att symbolisera de bostäder som vi unga kommer få ta, för att vi inte kommer ha råd att bo i någonting annat.

Så det är i stort sett vad jag har gjort idag kära blogg.

Revolution.........................till FRA

/Adam

Leve Sovjet............................(not)

Skjuta

Riksdagen

Bomb

Atombomb

Leve Usama

Spräng

Kapa flyg

George Bush

Condoleeza Rice

Kaos.........Till FRA

Det är tråkigt

Jaha kära blogg vad ska jag göra i sommar då? Jo, jag ska till en början inte ägna mig åt så mycket, mest för att jag inte har så mycket kapital att göra av med, sen också för att alla SSU-aktiviteter som kommer ske i sommar, sker under andra delen av sommaren. Du vet, den delen som jag jobbar ;-(. Det finns två SSU-aktiviteter som jag kommer att ägna mig åt i sommar, och det är "Facket i sommarland"-kampanjen som SSU och LO gör tillsammans (bästa länken för info som jag kunde finnna http://www.lo.se/home/loung/home.nsf/unidView/4DC0F2312C9F54E5C1257173004EF5D0) sen också kommer jag kunna vara med på distriktets sommarläger under helgen den veckan. Sommarlägret är under den tid som jag sommarjobbar, men jag jobbar ett sån't där vanligt 8-16 jobb, under veckorna bara så under helgen så kommer jag planka in en sväng. Men med tanke på hur mycket jag missar så är det här bara en bråkdel.

Det här sommarjobbet då, är det bra? Jo det är det. Skitbra faktiskt. Lite under en hundring i timman får jag så jag kommer ju tjäna den där summan som ligger precis under den summa som man måste skatta på (är det 17900?). Så jag är rätt nöjd.


(glöm inte att besöka http://www.proletarbella.se/)


Iran. Vad kan man tycka om Iran? Det är ett, på flera sätt, mycket märkligt land, det kan jag säga. Att Iran är ett land som återkommande och regelbundet bryter mot en uppsjö av mänskliga rättigheter är kanske inte så okänt. Det är förkastligt hur den iranska presidenten, bl a går ut och säger "I Iran finns det inga homosexuella" och återkommande AVRÄTTAR personer som är homosexuella http://www.qx.se/3792/tva-homosexuella-ynglingar-avrattade-i-iran. Kärlek är alltså förbjudet. Kvinnor är också någonting som är livsfarligt att vara i Iran. Det och mycket, mycket annat.

Jag har tidigare skrivit om Israels långt framskridna planer på att invadera Iran, vilket jag förkastade, å det bestämdaste. Och varför jag tror att en invasion av Iran, kommer leda till en katastrof, större än den i Irak, är på grund av att den folkliga opinionen (för den är väl den viktigaste??) i Iran kommer ställa sig mot en sådan, trots att möjligheten för ett, på många sätt bättre samhälle, är möjligt genom internationellt ingripande. Det är pga att större delen av den iranska befolkningen inte vet mer om USA, än att det invaderade Irak, med det resultat det blev (vem vill ha det så i sitt land), att Israel ständigt bryter mot mänskliga rättigheter och målmedvetet bedriver etnisk rensning i palestinska områden. De vet däremot inte så mycket om att deras egna mänskliga rättigheter ständigt blir kränkta och de får inte reda på det som är dåligt, som regimen gör. Den iranska befolkningen (undantag finns troligen) är mer eller mindre hjärntvättade alltså. Många av dem vet troligen inte ens att det bedrivs sanktioner mot Iran, i detta nu.

Därför tror jag att ett krig i Iran, kommer bli en större katastrof, än den i Irak.


Jaha, kära blog

FRA

Hej bloggen. Idag kommer mina föräldrar hem från sin resa till Göteborg, där de var främst för att se STCC, som min favorit, Thed Björk vann. Det var ett mycket speciellt race, eftersom det var första gången som STCC kördes i stadsmiljö. Det var också mycket prestige i tävlingen.

På tal om STCC, så säga vad man säga vill om Närke, men i STCC har vi många och duktiga förare. Vi har Thed Björk, Fredrik Ekblom och Richard Göransson. Och eftersom man är lite intresserad av STCC så känner man sig ju extra stolt, eftersom man själv är en nääärking.

Så kommer alltså pärona hem idag, efter en liten resa till GBG, som varade från i fredags tills idag. Det känns skönt på det viset att hunden saknar dem.Och så, det verkar vara dags att jag tar det här med FRA-lagen (trots att jag brinner för mellanösternfrågan i den här bloggen).  Det är ett lagförslag som jag alltmer börjar avfärda och allt högre. Förslaget innebär att FRA ges rätten att avlyssna vilka telefonsamtal som helst och tjuvläsa all internettrafik som rör sig inom landet. Den rätten ges, utan att det föreligger misstanke om brott. Så du, kära läsare, kan vara en av de som avlyssnas för "säkerhets skull". Det känns inte direkt säkert i ett demokratiskt land, som Sverige sägs vara. Samtidigt så läser jag på zaramis.nu (http://www.zaramis.nu/blog/2008/06/15/moderaterna-hotar-dissidenter-med-uteslutning/ ) att de moderater som röstar mot förslaget i riksdagen, hotas av uteslutning ur partiet. Begreppet partipiska har kommit till helt nya nivåer. Och att hota människor med uteslutning, för att de inte röstar som någon vill, det känns ännu mer demokratiskt tveksamt.

De politiker som sitter i riksdagen, sitter för att representera sina väljare. Politikerna sitter för att vi - väljarna - har röstat dit dem, därför kan det ju vara fint ifall de röstar som VI önskar, inte som partiledningen önskar.

Men, vad vet jag. Ju högre upp i gödselstacken man kommer, desto maktfullkomligare blir man väl antar jag. Se bara på det här näst senaste, stora förslaget, som handlade om papperslösas rätt till vård - som riksdagen fastslog att de inte har - i Sverige. Detta förslag var partiet nära på att rösta för, med reservationen, att barnen skulle ha rätt till vård. Jag menar, vad i helvete, var det det vi ville att partiet skulle göra när vi röstade fram dem till riksdagen. Nästan rösta för ett förslag som fan går emot hela rörelsens principer. Alltså, att inte ge människor rätt till fri vård. Enda rätten som papperslösa skulle ha, var att få akutvård, såvida de står för hela kostnaden själv. Konkret så kan jag säga att en okomplicerad förlossning går på 21000 kronor. Så som sagt, ju högre upp i gödselstacken.....

Tack för idag kära blogg, nu ska jag iväg och spela lite CS ;-) / Adam

ps. en hemsida där folk har lite bättre koll gällande FRA-lagen är http://stoppafralagen.nu/. Om du som läser vill ha lite mer kött på benen om vad förslaget innebär. 

Fotbollen

Amen det var väl själva f*n rent utsagt. Här har man gått och hoppats i 90 (och mer) jädrans minuter och så kommer spanjorsurschlingarna och gör ett mål - i slutminuten! Man blir ju nästan tårögd. Jaha, då är det bara Rysslandsmatchen kvar i gruppspelet då, och då får man ju hoppas på vinst för vidareavancemang. För vinner vi den så kommer vi vidare. Och så får vi hoppas att Grekland slår Ryssland ikväll och sen slår Spanien nästa match, för då blir Sverige gruppvinnare. Fast det är det inget tvång på, bara vi kommer vidare.

Ape Rape Escape (myspace.com/aperapeescape) - från och med nu, bara "Ape Rape" -  spelade i Fjugesta igår. Jag måste ha fått helt fel bild av vanliga spelningar, men glad i hågen åkte jag dit och hoppades på något i stil med det jag såg på Yeah-festivalen i Örebro, för det var ett helt fantastiskt framträdande killarna var otroligt bra. Det var också första gången jag la märke till Ape Rape, så jag trodde ju att det skulle vara något liknande i Fjugesta. Men tyvärr, de spelade bara tre låtar och någon apa hade de inte heller med sig (jepp, det är tydligen vanligt, att de har en kille i apmask, som springer runt och har kul på scenen, när de spelar). Så det var lite av en besvikelse. Men, jag väntar spänt på deras nästa spelning som också förhoppningsvis drar lite mer folk. Det var kanske ett 20-tal pers i Fjugesta igår.

USA, ett land som aktivt väljer vilka länder som ska kritiseras när de bryter mot mänskliga rättigheter. Och med det menar jag, att USA inte kritiserar Israel när de, systematiskt och medvetet begår brott mot mänskligheten. Det sker dagligen, så som att tvinga en människa att stå upp i 16 timmar, kolonialisera ockuperad mark och för att begränsa människors rörlighet (fortfarande brott mot mänskligheten), bygga murar - fortfarande - på ockuperad mark. bygga vägbarrikader, ha militära "checkpoints", där människor kränks och inte tillåts passera. Eller mer talande är den bild jag sett, förmodligen tagen från en judisk bosättning, där det står "Gas the arabs".

------------stor parentes---------------

Se följande klipp:

http://youtube.com/watch?v=yxR39TFh0I0 (<--inte för känsliga tittare.....seriöst), http://youtube.com/watch?v=LYzMjSmc3DY . (#1 i en serie=) http://youtube.com/watch?v=h3MtFzVXj_s&feature=related , (#2) http://youtube.com/watch?v=QQE6o3k8QCk&feature=related , (#3) http://youtube.com/watch?v=d1GDQYafAV8&feature=related . (#4, och sista länken) http://youtube.com/watch?v=N90cEOI_774&feature=related. Klicka på de andra i den aktuella serien, för det finns fler.

--------------slut, stor parentes--------------

Vilken roll har då USA i det här? En enorm måste jag tyvärr säga. USA är ofta snabba på att rusa åstad och kritisera Iran och liknande länder för att vara så enormt kränkande av mänskliga rättigheter, vilket jag absolut håller med om, men jag blir bara så jävla less på dubbelmoralen. Liksom, Israel begår också brott mot de mänskliga rättigheterna (snacket om "mellanösterns enda demokrati" borde vara borttvättat nu), men det talas det sällan eller aldrig om i amerikanska, eller faktiskt i hela västvärlden. Skulle bara EN amerikansk ledare kritisera Israels ockupation av palestinska områden så skulle det vara förödande för Israel.

Jag hörde förresten här om dagen att, i Israel har det bildats en organisation som arbetar för ett fritt Tibet. Jag skrev nyss om "dubbelmoral". Jag vet inte, "dubbelmoral" är ett ord som faller ganska lätt när man talar om något sån't här extremt.

Nej, kära blogg, vi hörs vid ett annat tillfälle / Adam

Vill du förresten läsa en kritisk blogg (som får min att blekna ganska så snabbt) så är det proletärbella.se (snabblänk:) http://proletarbella.se/

Studenten idag

Fast inte för mig. Jag ångrar att jag bytte program från FP till OP, och börja om ettan. Därför att idag så tar alla 89:or på min skola studenten förutom jag då. Jag är ju 89:a, men härovan finns ju anledningen till varför jag får vänta i ett år. Men som de säger, "den som väntar på något gott...(väntar alltid för länge)". Men fan vad kul de verkar ha...

Så ikväll spelar Ape Rape Escape på torget i Fjugesta. Dit ska jag, och alla andra får gärna komma, det är liksom fri entré! Asbra band måste jag säga. Nej, ni får allt ha det bra, för nu måste jag dra.....!


Vad trött man kan vara då

Ja jag är trött kära blogg. Det var en ganska så hård dag här om dagen. Den börjar med att jag går upp 0430 och ska åka med ett tåg från tågstationen som ligger fem mil hemifrån (kl. 05:58). Jag kommer så småningom till St:ockholm (resmålet) och är där tills fyra på eftermiddagen.

Jag åker tåg tillbaka till Hallsberg (kl 17:30) och köper en studentpresent till min bror som tog studenten idag faktiskt och så skulle jag vänta på min syster som skulle komma från GBG vid 22:30. För att slå ihjäl åkte jag hem till min andra syster som bor i Örebro. Ungefär när min syster skulle åka så får jag ett SMS där det står att tåget blir försenat, oklart med hur många timmar, eftersom det var skogsbrand utmed spåret så var det lite kaosartat ungefär hela kvällen/natten.

Så jag fick spendera kvällen hemma hos min andra syster (iofs så har de en dotter på 9 mån och så skaffade ju hennes kille ett Xbox 360 så jag kunde ju sysselsätta mig utan problem). Men till sist fick jag ett SMS med "Jag är i Hallsberg kl 00:30, hämta mig då. En mycket trött Adam åkte då och gjorde det, efter att ha stannat på en nattöppen mack och köpt Coca Cola (JA jag är socialist och dricker cola.....skjut mig gärna för det).

Så vi var hemma ungefär kl. 01:15.

Så imorse så vaknade jag 06:30 för att gå på min brors student och min egen skolavslutning. Vi kan säga så här, om ni tycker att gå upp vid 04:30 så är det ännu drygare att gå upp klockan 06:30 dagen efter en SÅN dag.
Jag börjar mer och mer ogilla vissa distrikt inom SSU. Är det en bra grej? Jag menar, det finns fanimej distrikt som är höger inom SSU, som praktiskt taget har (roffat åt sig) makten inom förbundet. Vi (alltså vänster-distrikten) har bara en enda som sitter på förbundexpeditionen och det är Mattias Vepsä, som förbundssekreterare. Resten kommer bara från högerdistrikt. Och när jag skriver att högern inom SSU har "roffat" åt sig makten så menar jag, att det har de gjort. De har roffat åt sig makten, genom att kuppa. De har alltså bussat folk mellan olika KÅKar (Kommunårskonferens) för att få majoritet. Det är vad jag kallar roffa åt sig makten.

Sedan så är dom ur högerdistrikten som är så jävla otrevliga (speciellt ett distrikt som ligger någonstans i närheten av mitt resmål igår*) på kongressen förra året. De kunde liksom gå fram till en person ifrån vårt distrikt (Örebro län) och fråga helt öppet "Vilket distrikt kommer du ifrån?". Personen från vårt distrikt svarar "Örebro län", varpå personen från det* distriktet svarade "OK" och gick därifrån.

Nej, Sto.....eller det* distriktet består idel av karriärister och personer som är mer socialliberaler, än socialdemokrater!

Fan vad jag hatar all form av höger, den förstör verkligen ALLT som den är i kontakt med! VIVA EL SOCIALISMO!Vilket spontant inlägg kära blogg. Det ska det nog bli mer av framigenom. Vi hörs / Adam

Lite "reklam"

En blogg som jag verkligen vill promota är proletarbella.se (Proletärbella). De som skriver där och själva syftet med bloggen är att lyfta fram frågor ur ett vänsterperspektiv. Kommunister skulle vissa säga, men kanske inte riktigt kommunister. Men alltifrån vänster-ssu:are och vänsterut är väl deras bloggare och sympatisörer. Så gå ut där bloggläsare.

Det var ett tag sen

Ja kära blogg, nu var det ett par dagar sen som jag skrev. Det finns olika orsaker till det som jag inte tänker ta upp här. Vad har hänt när jag har varit borta nu då? I fredags så hade min kära syster sjuksköterskeexamen (hehe, min syster som blev syster - raggadish) så då var man i Örebro och hade lite festligheter och roligheter.

Sen på lördagen så kom min andra syster (Suzamme) med sin nya pojkvän (Robin) hem till Aspa för första gången. Han fick sig en liten rundtur och vi grillade och hade allmänt trevligt. Det verkar vara en cool kille den där Robin. Sen igår (söndag) så åkte de hem till GBG. Så det är kortfattat vad som hände i helgen.


Förutom att det hände så har det hänt saker ute i den stora världen också. Nu har iallafall Hillary Clinton avsagt sig kravet på att bli Demokraternas presidentkandidat och har stallt sig "öppen" mot att bli Obamas vicepresident, om han nu vinner valet i höst. Och det ska han ju, eller hur kära amerikaner (som kommer rösta på honom)?

Sedan har också en Israelisk minister gjort ett utspel där han har sagt att en "israelisk attack mot Iran är oundviklig". Det är för att Iran inte slutar med sitt kärnvapenprogram (du vet, ett sån't där som Irak hade *host*inte*host). Det är den officiella anledningen till varför Israel har sagt sig vilja angripa Iran. Dock så är den mest labila kärnvapenregimen i regionen den man talar minst om, Israel. Eller förlåt, den regim som har en "kärnvapenpolitik"-nånting.

Så snart har vi ytterligare krig i den regionen. Dock så är jag orolig att det kan vara starten på något större. Alltså inte bara krig i Iran . Vi har då krig i Iran, Irak och Afghanistan. USA kommer vara delaktig i alla tre (för Israel måste ha direkt militärt stöd av USA för att kunna genomföra en sådan operation). Det krigshetsande landet i väster, som verkligen tror sig kunna vara världspolis och verkligen tror att ändamålet helgar medlen (vad nu ändamålet egentligen är).

De länder som vi i världssamfundet skulle bojkotta vore ju fan USA och Israel.

Vi hörs / Adam

Livet är hårt

Livet är orättvist och onödigt hårt. VARFÖR ska jag gå i skolan nästa vecka också?? Jag lovar, att det kommer börja regna då. Sen kommer det fortsätta regna tills typ mitten på juli (för då börjar mitt sommarjobb).

Jag sitter för övrigt just nu och väntar på en lektion.....som börjar om TVÅ TIMMAR!! Har jag sagt hur synd det är om mig någon gång? Men det är det iallafall, som tusan :)

                                                           ----------------------------------------------------

Vad har hänt då, som faktiskt är intressant? Jo t ex så har Obama nu förklarat sig som Demokraternas presidentkandidat till presidentvalet i USA. Det vore bra häftigt om han blev president i USA, för han är den som är mest "vänster" av de tre kanditaterna (McCain och Clinton utöver han själv alltså).

Alltså USA, hur många gånger har man inte tänkt "Ojojoj, USA är ju landet som helt är förlorat, vi kan glömma dom"? Jag har gjort det flera gånger iallafall. Men så förlorade är de inte för det finns faktiskt en socialiströrelse i USA, som har chans att bli allt större. Tänk om det skulle bli en socialistisk stat!

-------Stor parentes-------

Jag kan rekomendera följande videor, tagna på USSF (US social forum): http://youtube.com/watch?v=TrWEfAxnRp0      http://youtube.com/watch?v=TrWEfAxnRp0        http://youtube.com/watch?v=krwYkVXhH7w&feature=related      Det är taget på en man som klätt ut sig som Karl Marx och talar lite med folket.

--------Slut stor parentes----------

Det sker numera samtal om matpriserna i världen, med FN som värd. Det är nog rätt så bra, trots att jag ogillar människor som tror sig representera folk, som talar över folks huvuden (därför tycker jag om olika sociala forum, t ex USSF, World Social Forum, European Social Forum[<--som för övrigt kommer till Malmö 17-21'a september...fatta taggad jag är inför det]) mm.

Men vad jag är förvånad över, om vi ska komma tillbaka till matprissamtalen, är att våran egen jordbruksminister, Eskil Erlandsson, har sagt att EU måste sluta dumpa sina överblivna matvaror i 3:e världen, eftersom det slår ut den lokala matproduktionen, så in i tusan. Det är riktigt bra sagt. Det som förvånar mig är att uttalandet kommer från en borgare.

EU - den satans cancersvullst som nästan enbart har inneburit nackdelar för Sverige och resten av världe. EU styrs av borgare, EU är ett frihandelsprojekt, alltså det bygger på liberala idéer och har nu antagit regler där det står, att ingenting som händer i EU får inte hindra den fria handeln.

Näe, nu har jag slut på kraft i mina fingrar och i min klagar-muskel. Vi hörs kära läsare!

Fredrik startade blogg

Ja, nu har min kära klasskamrat, Fredrik (metrobliggen.se/erroor) startat blogg och jag känner, det ska han inte få göra ensam. Så jag startar en blogg också.

Adam heter jag och jag bor i Aspabruk, en liten skitort i södra halvan av Sverige.

Vad ska jag ta upp i min blogg så? Ja det är ingenting bestämt, men eftersom jag är medlem och aktiv i SSU, så kan det hända att mina inlägg blir lite färgade av det. Fast, kära, framtida läsare, det är jag som godkänner kommentarer och jag som bestämmer vad som är bra och dåligt. Kommentarer innehållande personangrepp, sådant som är of-topic mm (ni borde känna till det här) är det BIG no-no på.

                                                      -----------------------------------------------------------

Idag så ska jag gå på grillväll med SSU-klubben som jag är kassör i. Det ska bli kul. Nästa vecka så ska vi ha filmkväll då ska vi se "Hotel Rwanda". Det ska bli roligt.

Senare ikväll tänkte jag ta och spela lite CS (ja det är skamligt men jag är lite nördig när det gäller CS), och kanske åka till Rosendal (badplatsen) och ta mig ett dopp. Den som är i närheten får ju gärna hänga med!Nu på siståne har jag intresserat mig mer och mer för mellanösternkonflikten och vad som händer i det området. Och jag måste säga att Israel är inget annat än en förtryckarstat som inte drar sig för att utföra brott mot de mänskliga rättigheterna. T ex, i de judiska bosättningarna på västbanken så finns det israelisk militär. Dess enda uppgift är att skydda bosättarna och dess egendom. Detta är enligt FN ett brott mot de mänskliga rättigheterna, eftersom den ockuperande makt även ska skydda de ockuperade och deras egendom.

Skrev jag "ockupation"? Ja det gjorde jag. Israels närvaro i Gaza och Västbanken är inget annat än en ockupation, som har bestått sedan år 1967, då Israel segrade i sexdagarskriget. Skrev jag också "judiska bosättningar"? Ja det är korrekt, för även om det bor arabiska israeler och kristna israeler i Israel så är det bara judiska israeler som ges rätt att bosätta sig på den ockuperade marken. Därför anser jag att det är slarvigt av bl a svensk media att kalla det för "israeliska bosättningar".

Sedan att de judiska bosättningarna i vilket fall som helst är olagliga, det tar jag inte upp mer än så i detta inlägg.

Sedan att världssamfundet bojkottade det palestinska (mer än många västerländska) demokratiska valet där Hamas segrade. Och med bojkott innebär, strypningen av alla pengar, i princip all mat (sånär så att alla som bor i Gaza får sig ett mål mat om dagen), all el och vatten. I ett och ett halvt år fick inte de offentligt anställda i Gaza och Västbanken någon lön, TROTS att de arbetade.

Åååh, det finns så mycket att ta upp och verkligen bli upprörd över i den situation som många människor i Palestina upplever.

Vi hörs kära vänner!

RSS 2.0