Bästa textraden till bästa låten någonsin?

Njae, kanske inte bästa låten (sök efter "Draconian - Death Come Near Me", fast helst inte på Youtube, för där finns det två versioner. En som är nerkortad till drygt fyra minuter och en annan version som är nerkortad till 9:40-nånting minuter, låten är i själva verket 15:22 minuter lång) men helt klart bästa bandet!

Låten heter "Gothic Embrace" och är också gjord av Draconian (den låten går att YT-söka på, eftersom den bara är ~8:30 minuter i original).

Textrad:
I mourn that the night passes us by...
Let there be an eternal night... eternal night!

Den här videon är ändå rätt skön

Själva bandet äger ju också sönder, men framför allt videon.

Soilwor - Light the Torch


Barack Obama har blivit president

Först idag så blev Barack Obama blivit insvuren som president och därmed en presidents alla bördor. Inför Barack Obama så känner jag en svag förhoppning om det mesta. Kanske USA kan komma att bli lite mer socialiserat och ge folk lite bättre möjligheter att leva. Den förhoppningen är dock en mycket svag förhoppning och kan lätt ersättas med avsky och ogillande.

Eftersom detta är en blogg som handlar mycket om Palestina och de problem som folk därnere har, så tänkte jag att jag skulle röra lite vid det också. För under en del i talet så sa Barack att USA aldrig kommer att ge vika för terrorism och allt det som terrorism är. Men min fråga är, kommer Barack Obama att motsätta sig och göra det han kan för att motverka den statsterrorism som Israel utsätter den palestinska civila befolkningen, kan man ju fråga sig.

Men som sagt, jag är svagt hoppfull. Kanske det kan bli lite bättre sjukvård för de flesta amerikanerna nu, kanske det kommer att bli lite bättre relationer med omvärlden (även om USA fortfarande kommer ses som den stora skurken i dramat, på många platser). Vi får se kära kamrat, vi får hoppas.

/ Adam


95 av de dödade i Gaza var motståndsmän

95 av nästan 1200 dödade människor ska ha varit motståndsmän i Gaza. Finns det fortfarande några frågetecken kring hur och om Israel medvetet siktade på de civila


Betnér gör stand up om GazaVäldigt bra och extremt kontroversiellt. Liksom, i Sverige så är han ju kontroversiell nog...riktigt bra iallafall.

Om du undrar varför jag har en Youtube video igen. Jag håller på och experimenterar med det för att lära mig det.

We will not go down in Gaza tonight

Palestinierna är nog det starkaste och tuffaste folket i världen. Trots etnisk rensning, misär och allt annat elände som kommer av att leva i flyktingläger HELA SITT LIV så har de fortfarande kvar hoppet på ett eget land och hoppet om att få frihet och rättigheter.

Lyrics:

A blinding flash of white light
Lit up the sky over Gaza tonight
People running for cover
Not knowing whether they're dead or alive

They came with their tanks and their planes
With ravaging fiery flames
And nothing remains
Just a voice rising up in the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight

Women and children alike
Murdered and massacred night after night
While the so-called leaders of countries afar
Debated on who's wrong or right

But their powerless words were in vain
And the bombs fell down like acid rain
But through the tears and the blood and the pain
You can still hear that voice through the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die

We will not go down
In the night, without a fight

We will not go down
In Gaza tonight

w

ingenting


Går i en bra klass

Jag vill bara ventilera denna tanke. Det är en rätt bra klass man går i ändå. Visst, vi har ju tider då det gnisslar lite mer än vanligt, men vi har tagit oss igenom dessa. Det tycker jag visar på en styrka som jag tror att få grupper (i arbetslivet eller någon annanstans i skolan) kan mäta sig med.

Anledningen till varför jag vill ventilera denna tanke idag är pga att idag så hade vi rätt så djupa diskussioner om vilka arbeten det är som vi håller på att utbilda oss till (tänker då på vården främst), om hur man hanterar svåra situationer och om hur man gör för att tackla dessa. Vilken skillnad det är mellan människor. Att vissa människor har så svårt att hantera vissa situationer inom arbetet (till exempel att en patient dör) hade jag ingen tanke på. Själv har jag inte haft några större problem att hantera, varken döden eller de situationer som kan visa sig vara jobbiga. I och för sig så är det möjligt att den person som jag har sett dö, att den personen gick en ganska så säker död till mötes. Det enda personen inte verkade sakna (väldigt krasst) var puls. Den låg och var väldigt lugn, och fortsatte (efter konstaterande) att ligga väldigt lugn.

Och att vi klarar av att prata om detta till folk, som man annars aldrig hade träffat, tycker jag är ett tecken på att man går i en bra klass. Vissa grät faktiskt och ingen var på något sätt respektlös. Snarare motsatsen, det var nog pga att vissa var så bekväma i gruppen som de vågade gråta.

Men jag vet inte. Jag har iallafall inte avskräckts från det framtida arbetet, huruvida det är en fördel eller nackdel för mig, i slutändan vettefan, men det lär ju märkas...


FREE PALESTINE, END THE OPPRESSION / Adam

Väldigt bra videoklipp på Aljazeera.com

http://www.aljazeera.com/mm/video/video.php?op=showvideo&vidid=904

Säger ungefär allt.

Demonstrationer igår

På många ställen i Sverige så var det demonstrationer igår. Bland annat så var det en i Örebro. Jag var på den och det kom runt 800 pers. Det var ganska så bra. På demonstrationen i Stockholm så kom det 8-12000 beroende på vem man pratar med. Det är riktigt bra antal. Fy fan vad den här massakern har krävt offer. Knappt 800 har fått sätta livet till hittills (enligt aljazeera.com).

Gazaremsan

Världens snart största hög av likdelar?

Länkar igen

Aljazeera.com får fram det så mycket bättre än vad jag gör. http://aljazeera.com/news/articles/39/This_is_not_about_rockets.html

Aljazeera har en riktigt bra artikell

http://aljazeera.com/news/newsfull.php?newid=199540 är väl värd att rekomendera.

Klicka även på länkarna som finns i artikeln (om video-grejorna).

Och jag är också riktigt glad över att den vän jag känner som ofta reser ner till Palestina (Sverigefödd, med palestinsk bakgrund) inte är där nu, för han brukar ofta vara nere på Gazaremsan speciellt.

RSS 2.0