Modeflugan "Rosa bandet" lever vidare

Rosa bandet. En kampanj som engagerar många och som inbringar mycket pengar till forskningen om bröstcancer. Själva kampanjen har jag inget emot, det jag däremot motsätter mig är det faktum att Rosa bandet mer har karaktären av en modefluga, än något som egentligen engagerar folk.

Jag menar, jag tycker att det är märkligt när man den första december kan se fler Rosa band än röda band, trots att det är världsaidsdagen, och trots att röda band (som ser precis likadana ut, fast att de är [duh] röda) är det som symboliserar detta.

En annan grej jag tycker är lite dåligt, är - förutom det faktumet att det är en modefluga - att företag använder Rosa bandet för att marknadsföra sig själva och för att ställa sig själva i bättre dager. "Vi stöder rosa bandet-kampanjen (säger inte hur). Så nu har vi tagit vårat ansvar, nu slipper vi bry oss", lite i den stilen.

Nu framställer jag mig själv som en riktig gnällspik som tycker att Rosa bandet får alldeles för mycket uppmärksamhet. Det kan jag inte hålla  med om, det jag däremot tycker är att folk gärna får börja tänka och komma ihåg att det finns flera liknande kampanjer, med band, armband, eller liknande, som du köper för en liten nätt summa. Det finns, som sagt, röda bandet, vita bandet (kampen mot kvinnomisshandel), gröna bandet (kamp mot gyncancer), gråa bandet (mot barnarbete, etc. Köp en av varje vet jag, då kan jag erkänna dig som en människa som faktiskt har öppnat ögonen istället för en som är rövknullad nog att enbart gå på det media och kapitalet vill få dig att tycka. För det är vad allt handlar om. Media förstorar upp Rosa bandet, för att de vill att du ska tänka så och struntar medvetet i alla andra kampanjer, för att de vill att du ska tänka så.

Och hör sen! / Adam

Israel följer inte sina åtaganden

Jag läser här på Al-Jazeera Magazines hemsida (aljazeera.com) att Israel regelbundet bryter mot de åtaganden och avtal de har åtagit sig, säger FN:s sändebud i Palestina. Han anmärker på detta inför FN:s organ för avväpning och internationell säkerhet. Han säger också att Israel använder sig av övervåld, i ockupationen av Palestinska områden. Han kräver också att samma kommitté sätter press på Israel, så att Israel gör vad det kan för att avväpna de judiska miliser som dagligen attackerar och slår ner oskyldiga civila.

Förresten, vi inom SSU har fått respons på att vi står på de svagas sida i den här konflikten och att vi vågar höja rösten mot den olagliga Israeliska ockupationen. På tidningen Nerikes Allehandas debattsida (6/10 -06) så blir vi anklagade för att vara antisemiter av Sverigedemokraternas ungdomsförbunds (SDU) distriktsordförande i Örebro län, efter att ha deltagit på European Social Forum. Visst är det härligt när fårskallarna tar till orda?

Vi blev även anklagade för att ha varit aktiva under de kravaller som uppstod under ESF och en hel del annat. Vi ska också, enligt nämnda sverigedemokrat skänka Malmö "ett större bidrag" för reparationen efter den vandalisering som uppkom.


Snart kamrat, snart, är det morgon. Då är kapitalismens svarta natt till ända. Då, kommer vi kunna andas och leva.

/ Adam

Klicka

http://www.todaysbigthing.com/2008/10/08

Och nu när vi är igång, se till så att du har en massa tid (jag menar, typ en timma eller två) och klicka på följande länk. Det som kommer ta mycket tid är att läsa kommentarerna, men det kommer vara värt det, det kan jag säga. Jag har kommenterat under synonymen "Adam I". Så ni har lite koll...

http://www.tjuvlyssnat.se/blogg/agad-av-en-naken-man-i-skogen#comments

Tunnlar, Gazas livsnerver

Under gränsen mellan Gaza-remsan och Egypten löper det hundratals tunnlar. Genom dessa transporteras det mat, bränsle, kläder och andra livsnödvändigheter. Detta sker under hård kontroll från Hamas, som har lagt regler om att vapen, droger och människohandel är förbjudet. "Det är det palestinska folkets rättigheter att göra vad det kan för att bryta belägringen som är så skadlig" - Ehab Gheissen, talesman för Hamas.

Tunnlarna användes till en början för att smuggla in just vapen och liknande för kriget mot occupationsmakten, men sen Hamas tog makten på Gaza-remsan som i sig resulterade i att Israel satte Gaza under blockad, så har smugglingen av grundläggande varor, såsom mat och liknande, tagit fart på riktigt.

Denna verksamhet sker inte helt smärtfritt heller. Sedan början av året så ska 35 personer ha dött i tunnlarna, enligt FN.

Man kan inte annat än att hålla med den där talesmannen från Hamas, att det är det palestinska folkets fulla rätt att....ja, överleva. Problemet överleva/inte överleva, det genomlider ju inte Israel.


Fasiken, det har blivit lite lite skrivande den senaste veckan, men va fan, jag tror inte att du är så himla beroende av min blogg som jag är av vissa andra, så du klarar dig nog.

Puss / Adam

P.S. Bomb, döda reinfeldt, saringas, mjältbrand, statsministern, skjuta människor, ond bråd död, jihad, korståg, spränga saker i luften med kossor som hjälpmedel och sedan äta sagda kossor, militant vegan, AFA, syndikalister, nazister, annat löst folk, knarksmugglning, skjuta folk i allmänhet, reclaim the streets, terror, USA, statsbesök, tårtkastning, knivmord, machete, svärd, brandyxor, smörknivar. Hejsan FRA.

RSS 2.0