Peppad på att åka till Palestina

Hejsan, hallå bloggen. Nu har jag kommit hem från kursen. En mycket givande kurs, trots att jag var den enda från mitt KS (kommunstyrelse) som kom och närvarade på mötet. Men hur som helst, jag skrev ner några grejor som jag skulle vilja att Hallsbergs SSU-kommun skulle vilja göra inför hösten, utöver den där filmkvällen som vi har planerat att göra. Vi får se hur det blir med det, men i veckan så ska vi ha KS-möte så då får jag höra med dem om hur det ligger till med det och känna av hur det är i KS.

Problemet - det stora problemet - med hela kursen var ju det stora deltagartappet. Vi skulle kunnat vara typ åtminstånne 20 deltagare, men till sist så var det tio deltagare, allt som allt och kanske var vi 15 som allra mest med folk över huvud taget. När KS, för Örebro enbart hade två deltagare då har vi ett problem. Eftersom flera, delvis inte kom och många avanmälde sig i sista stund (samma dag, dagen före) så känns det ännu mer för jävligt. Vi satt där på Labbsand (kursgården) och hade världens matberg idag när vi skulle hem. Men det löste vi med allmän utdelning till de som tyckte sig behöva.
 
Men hur som helst, när ska jag komma till en utveckling av rubriken. Jo, därför att en av de andra deltagarna på kursen (utelämnar namn, vet ej hon vill att jag ska säga det, ännu), fick höra om mina planer. Så hon tyckte att hela idén var enormt bra och ville hänga med. Inte för att hon ska göra något projektarbete om det i skolan, men hon vill ju likaväl hänga med och när jag tänker på det så kommer jag nog behöva någon som kan mer än engelska och svenska som språk. Hon kan fler språk än dessa. Så där satt vi (när hon och en annan höll på att pilla på en idéskiss till höstaktiviteter för medlemmarna, smisk på mig) och peppade varandra som fan. Ja, jag störde dem rätt ofta, men jag kompenserade det med att hjälpa till med idéer till höstaktiviteter.


Ja, så det är det jag har gjort i helgen. Lite surt var det i fredags när jag fick ett samtal från en annan person som också bor i Karlskoga som ville att jag skulle komma och vara med på party. Jag kunde ju inte eftersom jag skulle ju vara chaufför på kursen. Fast hade jag inte varit det så hade jag nästan varit ursäktad, tycker jag. Liksom, det är ju ett sån't där party där man brukar vissa substanser som existerar i vissa flyktiga ämen, som gör att man tycker att det blir ännu roligare (eller tråkigare, beroende på vilket humör man är i när man börjar själva brukandet). Men hur som helst, inte extremt ledsen för det är jag och hade istället en rolig och givande kurs med SSU.


Den personliga topp-5 (sök på youtube, borde funka) musik:

1. Mortal Love - Adoration
2. Mortal Love - Existance
3. Draconian - Death Comes Near Me
4. Draconian - Akherousia
5. Mortal Love - Hate To Feel

Ja, jag lyssnar på doom metal (eller Draconian är doom metal, Mortal Love, vet jag inte), men jag har ännu inte hittat bättre band än dessa två att lyssna på, i den genren.


Socialistisk samhällsanalys

"Accepterar man att man kan tjäna olika, att man kan äga företag och så vidare, så blir det ekonomiska olikheter i befolkningen."
Gunnar Oom, moderat kommunalråd i Danderyds kommun

Helt sant. Så jag accepterar inte det samhället och gör därför allt jag kan och känner är rätt, för att bryta den trenden, och helt bryta, och byta det samhällssystemet. Som sagt, en annan värld är möjlig, det tror jag och det måste jag tro. Vad fan ska jag annars leva för då? Om jag inte tror på det jag kämpar för.

De liberalistiska krafterna i samhället har velat få in tanken att de stora reformernas tid är förbi. Så är det inte, jag menar att de stora reformernas tid inte har kommit än. Att folkhemsreformen och de andra "stora" reformerna ENBART var uppvärmning inför vad som komma skall. Eller inför vad som komma måstes. För om det här är vi nu upplever är det bästa samhället, då är det riktigt pinsamt för mänskligheten. Kan vi inte bättre då är vi inte värda att ta upp mer tid och plats i den här världen.Jag själv sitter nu på en av datorerna på skolan, jag ska ju åka på kurs senare (heeey, vi träffades igen, jag trodde ju inte att vi skulle det igår, men, men, sånt får du ta). Jag var i Örebro idag och hade lära-känna-dag* med de andra på omvårdnadsprogrammet. Jag går inte med på det, jag tycker vi skulle ha en lära-känna--varandra-dag. Det tycker jag hade varit rimligt, sex-liberalism ftw!

Hur som helst, efter den här dagen* så gick jag och min polare på stan och då köpte jag en flagga, eller vad man kan kalla den, med Che Guevara. Riktigt stolt över det köpet.

...och NEJ jag är inte kommunist, jag är mest bara lite fascinerad över just Che Guevara och den symbol han har blivit för klasskampen. Han är också ett perfekt exempel på att kapitalister inte skyr några som helst medel, för att behålla sina pengar, och den makt de - genom mycket pengar - åtnjuter över folks liv och död. Kapitalismen, kamrater, är dödsdömd. En ny dag SKA gry för ett nytt samhällssystem, för ett nytt sätt att värdera människor, för ett nytt sätt att leva. Det samhällssystemet heter socialism.


Tack för mig / Adam

Aaah, vad gott

Fan, det är bäst att passa på nu. Jag sitter hemma och knäpper bärs. Gör det idag, eftersom det kan jag ju inte göra under hela helgen. Imorgon åker jag på kommunstyrelseutbildning med SSU i och med det så kommer jag vara en av chaufförerna. Det är kul att köra minibuss. Så mycket svårare och mer spännande än att köra den där lilla småskiten jag annars kör (Skoda Felicia). Ska hämta den på OK (eller vad tusan det är) i Västhaga i Örebro.


I övrigt så har Israel tredubblat bygget av judiska bosättningar på Västbanken, trots att det är ett brott mot en hel del internationella överenskommelser. Det är kul att man gör lite för att skynda på fredssamtalen i regionen, eller vad sägs? Under ett möte förra året så lovade det israeliska deltagandet att det inte skulle ske några fler byggen av bosättningar i Västbanken och Jerusalem. Inte så förvånande så bryr sig inte mellanösterns farligaste land om sina löften, alls.


Vi syns nog inte förräns på måndag, eftersom jag inte kommer hem imorgon. Kanske på söndag förresten, eftersom jag kommer hem då, men vi får se. Tack och hej / Adam

Nasrallah: "Vår fiende kommer möta dödligt motstånd"

Den, av många västländer, terrorstämplade organisationen, Hezbollas säkerhetsansvariga ledare har gjort ett uttalande. I det så står att läsa att deras fiende kommer möta "ett aldrig tidigare skådat motstånd" utfört av män som är villiga att slåss och dö för sin sak. Detta enligt aljazeera.com. Detta uttalande kom som svar på det uttalande som Israels premiärminister - Ehud Olmert - gav, där han sade att ett krig mot Libanon inte är helt otänkbart, om Hizbolla får mer makt i det Libanesiska parlamentet.

Jag kom just och tänka på ett citat, jag kommer inte ihåg vem som sade det, men det går något i stil med "Den mest orättvisa fred, är bättre än det mest rättvisa kriget". Det är så sant. I Libanon så har vi för närvarande en mycket stabil fred, med priset att Hizbolla får ökad makt. Men alternativet som Israel ser det, är att föra ett krig, som enligt resonemanget i citatet, är än värre än ökat Hizbolla-inflytande.

I samma artikel på aljazeera.com, så står det också att läsa att den israeliska regeringen/staten/parlamentet för närvarande upplever den mest skadliga krisen på länge. Ehud Olmert anklagas för att ha tagit emot mutor av en amerikansk affärsman, under tiden som handelsminister. Jajemän, den enda "demokratin" i mellanöstern är inget annat än en korrumperad jävla skitregim, vars enda ursäkter (dessa som inte talas högt om) till krig är pengar. Mutor och åter mutor. Varav den största kommer helt öppet och raka vägen från den amerikanska regeringen, och är på runt 80 miljarder dollar.

Det farligaste och mest labila landet i mellanöstern fortsätter på krigsstigen, på vilken man har varit i ett sextiotal år eller så.
Själv åkte jag buss igår. Det var tråkigt. Jag satt på samma buss i ungefär en timma och fyrtio minuter. Hade inget att göra och kunde inte somna. Jag skulle därför vilja avskaffa det här med bussresande. Eller iallafall få vrida om nacken på den som uppfann bussresande. Om inte det, så skulle jag vilja få med mig en pistol nästa gång jag ska åka buss, så kan jag sätta stopp för (mitt) lidandet på plats.


Förresten, det här inlägget jag skrev häromdagen, som jag skrev om mitt projektarbete fick mig att komma på varför jag startade den här bloggen en gång i tiden (innan sommarlovet). Tanken var ju att jag skulle skriva om lite allt möjligt, men framförallt om mellanöstern (Israle/Palestina i synnerhet). Jag hade visst glömt det, så jag skrev lite allt möjligt om skit. Men nu är jag på spåret igen, som det heter på utrikiska.


Annars så hörs vi, bloggjävel / Adam

Roligt

Förkortning av ordet "det" till bokstaven "d" är faktiskt en otrolig innovation som varje dag sparar människor flera minuter, kanske till och med timmar, i tid. Försök själv att skriva "det" följt av ett enkelt "d" och se vilket enorm tidsskillnad d blir. Som du säkerligen lade märke till när du skrev d gammalmodiga, långa, förstnämnda ordet fick du börja med att skriva bokstaven "d". Att hitta denna bokstav tog mig totalt ca 5 sekunder och mycket viftande med pekfingret under sökandet. Viftandet orsakade onyttig träningsverk. Efter detta var jag sedan tvungen att lägga till bokstaven "e". Och var fan kan den bokstaven finnas liksom? Logiskt sätt borde den ligga bredvid "d" eftersom alfabetslåten går så. Men inte fan gör den d! Jag kan fan inte hitta skiten och d är oerhört frustrerande. Jag söker och letar och viftar och efter ungefär 14 sekunder hittar jag äntligen bokstaven. Precis OVANFÖR ligger den. Hur i helvete skulle man kunnat gissa d!? Och nu när jag kämpat så här långt är jag FORTFARANDE INTE FÄRDIG! Jag måste hitta ett förbannat jävla "t" också!! VAR ÄR DEN??? Orka. När jag skriver "d" behövs endast d första steget genomföras och resten av den frustrerande processen kan hoppas över. Sammanlagt lär medelsvensken spendera minst en halv minut för varje "det" de skriver. Och hur många gånger skriver man inte "det" varje dag? D finns många som skulle kunna spara flera timmar genom att förkorta ska du veta. Så visa lite respekt! För övrigt vill jag påpeka att jag har spenderat hela min tisdag kväll med att skriva detta inlägg, men d var d värt.


Projektarbete

Ja, kära blogg, jag önskar att få utföra mitt projektarbete i Palestina. Få åka ner till Palestina och försöka få en så personlig bild som möjligt över situationen och hur människor har det. Bidrag kan jag säkert få från antingen ABF eller Palmecenter. Utöver det så känner jag en kille där nere (Faraj Abu-Iseifan, tror jag) som jag förhoppningsvis kan ragga upp och ha som guide. Själva arbetet kan jag säga, kommer vara subjektivt vilket jag kommer framhålla.

Det vore så häftigt. Jag har velat resa ner till Palestina ända sedan jag hörde talas om vad en tjej som var/är med i Ungvänster (vet ej namnet, eller exakt vem det är), som hade stallt sig vid en Israelisk check-point med ett plakat i händerna där det stod "The ockupation is wrong". Hon fick en hjärnskakning efter att ha fått en rökgranat skjuten i skallen. Tidigare nämda kille, besökte henne därefter på ett sjukhus där han undrade något i stil med, "vad fan håller du egentligen på med?". Inget direkt svar, men så fort hon skrevs ut från sjukan så åkte hon tillbaka till exakt samma check-point, med samma plakat. Hon fick en hjärnskakning till. Sedan så var hon tvungen att lämna Israel, när hon blev utskriven. Någonting sån't hade jag tänkt mig att göra, någon form av manifestation, eller vad som helst. Så jäkla coolt alltså.

Sedan skulle jag kunna föreläsa om mina upplevelser och så vidare. Så blir det här arbetet bra så förväntar jag mig att få bra betyg också, plus att jag får mig en upplevelse som heter duga.

På tal om Palestina har fredsaktivister försökt segla in vid kusten till Gaza-remsan för att dela ut proviant och olika nödvändigheter, som börjar ta helt slut, tack vara den långa Israeliska ockupationen. Fast enligt al-Jazeera Magazine (aljazeera.com) så har den elektroniska utrustningen blivit blockerad, så deras navigationsutrustning är oanvändbar. Detta bryter mot internationell rätt och är en säkerhetsrisk, och deras organisation, Free Gaza, så har de bara satellittellefon-kontakt att förlita sig på.

Så det är inte helt konstigt att jag är pepp på att åka till Palestina och gör någon form av rundtur.


Senare ikväll så kommer jag troligen att få agera fyllechaffis åt föräldrarna. De är på firmafest med farsans jobb och åkte buss in. Fast de är inte så himla sugna på att åka buss tillbaka, eftersom den går vid 1-tiden på natten. Fast fulla kommer de nog vara, eller iallafall märkbart påverkade.


Men vi hörs väl när det kommer an / Adam

Näst sista dagen på jobbet

Imorgon kära vänner, då jävlar! Då slutar jag jobba här (för att på måndag börja skolan). Nej då, så farligt är det inte, ska bli kul att träffa folk. Och att få skola in ettorna. Nu ni, nu ska ni få det vi fick när vi började...hehe.


Jahaja

Sitter nu på jobbdatorn och har frukostrast. Det är bra med mig, jag var på distriktsstyrelsemöte med SSU igår, så jag har haft det rätt så bra på sistone. Men hur som helst, vi hörs senare, jag kommer tillbaka.

/ Adam

Tråkigt

Händer inte mycket idag. Spelar mest bara CS och tittar på TV. Mer blir det inte. Börjar sista veckan på jobbet imorgon sen är det tillbaka till skolan som gäller. Jag kommer nog ha tjänat en hel del när jag får lönen, med tanke på att jag har jobbat i sju veckor, och lönen är ganska hög (~90kr/h). Dock ingen OB, eller storhelgsersättning eftersom jag bara jobbade 7-16.

Men vi hörs om inte annat / Adam

Youtube-film

Det första klippet jag har lagt upp på Youtube. Det är på Olle som jag känner, på förfesten till den där festivalen jag var på för några veckor sen, "Putte i Parken". Så här är länken: http://www.youtube.com/watch?v=MEr-oye1eZo


Puss / Adam


Israel har över 200 kärnstridsspetsar

Ja, Israel ska enligt källor ha över 200 enskilda kärnvapen som är redo att användas. Ironin blir desto större när de som ett argument för att anfalla Iran, vore för att de har kärnvapen. Trots att FN har sagt att anrikningen av uran går inom gränserna för vad som är godtagbart.

Härligt Israel, era argument för krig mot Iran är ihåliga som en basketkorg. Den stat som är farligast i regionen är ju uppenbarligen Israel. För vilket land har utfört mest våldshandlingar - låt säga - de senaste tio åren? Vilket land har varit i flest krig, de senaste tio åren? Vilket land har dödat flest människor, de senaste tio åren? Vilket land har talat om att föra krig mest, de senaste, tio månaderna?
Vi hörs kära läsare / Adam

Bror min fyllde år

Yepp. 21 år blir han idag. Jahadå, så är det bara några månader kvar tills en annan får börja köpa ut på bolaget.

Emma Johansson tog silver

Igår så tog Emma Johansson silver i cykel på os. Det är en mycket imponerande prestation, med tanke på att det verkade vara en hård bana och även med tanke på att hon inte var tippad att komma så högt upp (Susanne Ljungskog hade varit mer troligt). Så det vill jag ge henne en stor eloge för och hoppas att det är början på fler storvinster. Fast en grej blev jag lite besviken på, inför OS och damcykling och det var att jag trodde att Monica Holler skulle komma med i OS-truppen. Jag hoppades på det, eftersom jag tycker mig kunna säga att jag känner henne. Jag var i cykelklubben i Laxå för några år sen och det är i den cykelklubben som hon är fostrad i.

Så nu kan de lägga ner alla OS-tävlingar. Det är fullständigt ointressant från och med nu. OS-cyklingen intresserar jag mig för enbart för att det är en stor cykeltävling. Stora cykeltävlingar är kul att titta på (jag bloggade ju lite om Carlos Sastres' vinst i Tour de France för några veckor sen). Men OS? Det är fullständigt överreklamerat. Jag skiter faktiskt fullständigt i hur det går i friidrotten, skyttet eller vilket det nu är.

Vi säger så här, om jag fick välja mellan att få åka och titta på Tour de France eller att få åka och titta på OS-cykel så skulle jag lätt välja touren. Den kan man kanske följa och åka efter, utan att få betala inträde. Och så ges man fler tillfällen att se cyklisterna och så. Vad tycker då cyklisterna, OS/Tour de France? Ja för damerna kanske det är så att OS är den största tävlingen, men för herrarna så finns det inte något (med enorma skillnader), så stort som att i slutändan vinna någon av de fyra tröjor som finns att vinna på touren.Själv åker jag hem snart, fast jag ska nog åka till Örebro och se om det finns något att göra där. Jag fick skatteåterbäring igår, på ca 1500 så jag ska nog göra slut på de snart. Men vi hörs igen./ Adam

Krig i Georgien

Under helgen så har det brutit ut krig i mellan Georgien och Ryssland. Jag har mycket svårt att ha en uppfattning om situationen, med tanke på hur oinsatt jag är. Jag tror - så att säga - inte att någon sköter sig exemplariskt, inte minst Ryssland. Men vi får följa rapporteringen från området, för att få veta mer.

Men med tanke på vad som håller på att hända i landet i öst så tror jag att det kan börja bli dags att skrota den politik som vår egen regering för om försvaret. Alltså, försvaga försvaret så pass så det är helt tandlöst.
Själv så kommer jag idag hem från Karlskoga, där vi hade politiska diskussioner, trevligt och kul. Andra kursen som SSU-kommunen i Karlkoga har, samt andra av dessa som jag är med på. De är så roliga de där karlskogingarna. För visst, trots att alla i distriktet var bjudna på kursen så var det, jag och två personer till som inte bor i Karlskoga som var på kursen. Men, det här tycker jag att de ska spinna vidare på, det kanske kan bli en tradition som Karlskoga har. Vi får se, jag hoppas på det iallafall.

Nu ska jag spela CS / Adam

ps. STEAM-id: OlssonII (små bokstäver så blir det olssonii, vet ej om det har betydelse när man skriver in det, men det är två små "i" i slutet)


Tre color på en kväll

Tusan, nu börjar jag bli pinkenödig, jag har druckit tre color ikväll. Jag förutspår också en kväll med svårigheter att sova (den dagen/timman....eerh/minuten...den sorgen).

Förresten, jag kommer ha svårt att blogga i helgen, eftersom jag ska på kurs med SSU, så jag kommer troligen inte skriva något förräns på söndag, tidigast. Såvida jag inte kan få låna någons bärbara dator, så kanske det är möjligt, men det är inte troligt. Så vi hörs...

Räder i Gaza

Den israeliska försvarsministern, Ehud Barak har - trots vapenvilan med Hamas - lovat att det kommer ske räder i Gaza. "Those who miss the operations in the Gaza Strip, don't worry, they will come" står det att läsa på aljazeera.com. Så ett löfte om brott av vapenvila är precis vad som behövs i regionen.

Eller ja, Gaza är ju bara världens största fängelse....så det är ju bara fångvård som ges.

Klicka på länken

Det är en Youtube film där någon gör ett helt sjukt stage dive.....bara kolla för fan, det är helt fantastiskt.

http://www.youtube.com/watch?v=mEKxG9DVDHU

Revbenet

Det var nog inte så farligt som jag befarade. Max en spricka kunde jag tänka mig, men så farligt var det nog inte heller. Brutet tänkte jag först, men då skulle det nog göra mycket ondare än det var, men hur som helst, snart är jag i full gång på jobbet. Jag struntade i att städa på en avdelning som heter "renseriet" igår på jobbet, där man håller på att ösa träflis. Det gjorde jag inte, inte så mycket, så det ska jag göra imorgon.

Det ordnar sig med skridskor bara det blir is, eller hur var det nu?...Och angående när (förmodligen då) när Obama blir amerikansk president, så får han gärna vara lite mer konkret i sitt snack om mellanösternregionen. Han har sagt att han kan tänka sig att tala med Iran och han kan tänka sig ett trupptillbakadragande i Irak, till en viss grad. Men man behöver inte vara raketforskare att dessa trupper bara kommer flyttas till Afghanistan. Och tal med Iran har redan gjorts av Bush-administrationen. Så han får ju gärna vara lite konkretare den där Obama. Det kan komma att visa sig att han är av samma skrot och korn som GWB i mellanösternfrågorna, en (villkorslöst) Israel-älskande krigshetsare som mer än gärna går efter sina egna vinstintressen, före människors väl och ve.Kapitalism är ett helvete! Tillsammans kamrat kan vi krossa den och skicka tillbaka den till dåtiden. Morgonen gryr för ett socialistiskt samhälle, där alla har samma förutsättningar att uppfylla sig själva, där alla har samma förutsättningar för att leva och vara lyckliga. Men då behövs det någonting som vi har glömt att föra i Sverige och inom arbetarrörelsen. Klassakamp närmare bestämt. Kampen för klassen som utsugs och lider, heter det i internationalen (sången). Alltså, kampen för oss! Den kampen är livsviktig för denna jord, för oss!

Vi ses på barrikaderna / Adam


ps, det där sista var helt oväntat och oplanerat. Jag skrev det helt som det kom. Fy fan, jag är nog socialist ända in i benet ändå!

Aj

Det gjorde rätt så ont att vakna idag. Klockren mosh på Soilwork igår, fy fan vad den röjde. Eller ja, det var inte så många som moshade, men helvete, dom SOM moshade var inte att leka med.....eller, ja moshpit är ju faktiskt lek.

Jag tror att ett revben är lite fucked up, men annars så är det mest träningsvärk, fan vad jag hoppade. Men bäst var ju själva förfesten, för jag kom dit, spiknykter och undrade hur jag skulle bli full (jag hade tidigare tappat bort en hundring, som skulle gå till öltält). Men så träffade jag folk, som drog mig till en fest, där all ölen var slut. Så man satt där och var nykter, och så kom det ett gäng folk som hade med sig 24 bärs. De sa typ, drick så mycket du vill, och jag drack.

Till sist: Helt. Jävla. Klockrent!

/ Adam

Jag har förlorat hoppet om mänskligheten

Så här är det, jag har nu hört den där "Bag In Da Box"-låten-nånting. Jag kan inte med ord beskriva hur enormt den låten suger. Lägg därtill att den ska ha varit en sommarplåga (att jag har missat den, innebär det att jag är lite för insnöad?). Men fy fan alltså. Att den ens har sänts i radio och så vidare, det är ett enormt steg tillbaka för mänskligheten. Jag vill slå någon nu...eller något.

Förresten, är det en naturlig drift att vilja ha sönder något. Bara vad som helst, så att man släpper lite på aggresion. Nu gäller det inte bara den här skitlåten, utan i stort.Skit samma, nu ska jag själv spela CS (Steam ID OlssonII [glöm inte att II är två stora i:n]). Det jag skrev förut gäller fortfarande.

Tchüss (har för mig att det var så det stavades) / Adam

Snart ska jag hem

Snart slutar jag. Klockan två, eftersom det är fredag. Skönt som fan kommer det bli, jag ska nog sova och äta när jag kommer hem sen. Imorgon bär det också iväg till Karlskoga, där jag ska se Soilwork och köra lite wall-of-death. Det blir kul som helvete!

Vi ses förmodligen sen, där hemma. På lördag vet jag inte om jag får tid, men på söndag kommer jag vara för mörbultad för att skriva. Möjligtvis är jag på akuten då också.....nej då, så farligt är det inte. Det ska bli kul, det är allt.


RSS 2.0