Men vet du vad det sorgligaste är

Det som är det mest sorgliga med hela blondinbella-historien är att det inte är något unikt med det. Jag önskar att så vore fallet, men faktum är ju att varje kvart(!!!) våldtas det en kvinna någonstans i Sverige. Var tolfte tjej som går ut gymnasiet säger sig ha blivit våldtagen någon gång.

Det sker varje dag, i din närhet, i min närhet. Sannolikheten för att man känner en kvinna som har blivit våldtagen är faktiskt riktigt stor. Om man härtill lägger problemet med att kvinnor ofta och mycket blir slagna, att kvinnor mycket och ofta råkar ut för andra former av sexuella kränkningar, så vill jag kungöra här: det är för jävligt att vara kvinna i dagens samhälle. "Världens mest jämställda land", så fan heller.

Jag var på ett seminarium, eller föreläsning kanske det var, som Katrin Kielos höll (mycket cool människa på många vis). Till en början så slängde hon ut frågan, till åhörarna, vad gör kvinnor för att inte bli våldtagna? Vi (eller tjejerna snarare) kom på följande saker:

* Pepparsprej (en sort som inte kräver vapenlicens)
* Överfallslarm
* Gå fort
* Prata med någon i mobilen
* Hålla i nycklarna (så att man kan hugga med dem)
* Se självsäker ut - trots rädsla
* Mm

Sedan slängde hon ut frågan, vad gör killar för att inte bli våldtagna? Vi kom inte på något.

Men fokus i frågan ligger lite snett. Det är inte ute på gatorna som de flesta våldtäkterna äger rum, det är oftast hemma, och sker oftast med sin respektive. Egentligen, den som har den mest riskfyllda resan, att gå genom stan på kvällen är faktiskt en kille, i min ålder, fast då räknar jag in allt våld, som rån, misshandel, mm.

Och som sagt, det som är det mest sorgliga med hela blondinbella-historien är att hon är inte ensam (fast det kanske framstår som de - med tanke på att det är de flesta brukar vara tysta om att de blir våldtagna), det sker dagligen, godtyckligt. Sen så är rättssamhället så jävla retarderat att det har förmågan att belägga offret med skuld. Hur lång var kjolen, var du flörtig, hur mycket drack du, mm. Och det här gäller bara Sverige.

Nej, det är förjävligt att vara kvinna, jag är ganska så glad att inte behöva genomlida, ens en tiondel av de stora påfrestningar det gäller att vara kvinna i dagens samhälle. FY FAN!!!


Hmmm

Ja kära blogg, undrar vad det är som får folk att styra in på bloggen egentligen. Innan jag skrev det senaste inlägget så hade jag ungefär fem pers som läste bloggen om dagen, om man slår ut alla läsare. Men efter det senaste inlägget så är läsarantalet uppe i (unika klickningar) 50 ("icke" unika klickningar) 55. Hmmm, det har säkert något med sökmotorer eller nåt att göra.

Men om jag skriver mycket mer om den personen, så kommer jag känna mig som en jädra hora, fanimej, som bara är ute efter läsare...och det är jag ju inte. Får försöka gå tillbaka till min gamla (tråkiga) stil, som resulterade i den där lilla läsarkretsen.

Nu ska jag spela lite dator, sen ska jag nanna. God natt / Adam

Isabella Löwengrip våldtagen

Var en person som jag inte hade mycket till övers för igår. Jag tycket att hon var en uppblåst jädra överklassjävel som skrev skit i sin blogg och som har alldeles för mycket pengar. Förvisso så tycker jag det fortfarande, Isabella Löwengrip är, för mig, fortfarande den person som personifierar det jag kämpar och slåss emot. Jag ogillar henne som person.

(Jag kommer vara rättfram här) Under en resa i Italien så blev Isabella Löwengrip utsatt för våldtäkt, på något krogaktigt, av ett gäng män som omringade henne, vilka bland annat körde upp två fingrar i fittan på henne, så pass så det började blöda. Det som de flesta i efter en liknande händelse hade gjort, var att tiga ihjäl det och försöka sopa problemet under mattan. Det gjorde inte Isabella. Hon har en tid tillbaka bloggat om händelsen på sin egen blogg http://www.blondinbella.se/default.aspx och gjort diverse saker. Det jag vill komma till är att hon är en mycket stark och modig person som vågar göra det.

Det jag vill rikta en känga emot är de rektioner som har kommit i kommentarsfunktionen på hennes blogg, där diverse folk skriver att det 1. är ett PR-trick, och 2(värst). Skriver att hon får skylla sig själv.

Att det är en naturlig drift att som man, vilja köra upp ett gäng fingrar (varför bara stanna vid två???)  i fittan på en flicka som gjorde misstaget att inte ta med sig manligt sällskap på sin utgång. Att det var hennes fel, att hon gick ut med alldeles för kort kjol och alldeles för flörtigt framträdande. Hon är ju trots allt både svensk och blond, då är det ju fan mer än naturligt att 15 män våldtar den ensamma flickan, hur kunde de tro att hon inte ville få de där fingrarna uppkörda i fittan?


Näe, de personer som skriver att det är offrets fel att det blev våldtaget är på sitt sätt, lika vidriga som de personer som våldtog. Fy fan, pungspark till er alla!!!
Själv så har jag jobbat idag. Ska åka till stan en sväng och köpa proviant till helgens händelse (jag ska på PiP i Karlskoga). Vi får se hur det blir, jag ska se på Soilwork iallafall.

Hemma nu

Ja nu är jag hemma och tittar på TV. Det är Josefsson, fan vilka bra reportage han har gjort. Det är några såna här gamla reportage som visas i en serie, från för länge sen (relativt), och hur det har blivit nu osv. Jag tycker om det.

Här sitter jag

Jag sitter på jobbet och har så där våldsamt roligt som man kan ha när man väntar på att få gå hem (om en och en halv timma). Fan vad det luktar äckel ut ur "skitviken" som är en vik som ligger precis utanför bruket, som var(/är?) det ställe där man släpper ut viss skit. Den skulle verkligen behöva saneras för det luktar fan, av någon sorts sörja, som skvalpar där i (jag tror att skitviken är ungefär lika mycket behov av sanering som Kvarntorpshögen är).

Ska försöka skriva lite senare när jag är hemma / Adam

Israeler har blivit anmälda för krigsförbrytelser

Det är en palestinsk människorättsorganisation som har anmält ett antal föredetta militärt ansvariga ledare i Israel. Dessa män har blivit anmälda till en domstol i Spanien som har till uppgift att granska eventuella krigsförbrytelser och fälla domar i de fall där det anses nödvändigt. Om dessa personer blir fällda för krigsbrott så kommer de att bli arresterade och fängslade i fall de kommer innanför Spaniens gränser.

Händelsen som har anmälts är den händelse där 15 palestinska människor (åtta av dessa var barn), då israelisk militär försökte gripa (mörda) en Fatah-ledare. Israliskt flyg skulle då släppa en ett ton tung bomb. Denna bomb missade grovt och dödade istället 15 oskyldiga människor. Detta ledde till stora protester världen över, med fördömanden komna från det internationella samfundet. Än mer kritiserade blev Israel, eftersom de påstår att de kan fälla bomber med milimeterprecission.

Den spanska domstolen skulle se över det inkomna ärendet.Själv har jag inte gjort något alls idag. Jag kollade på Tour de France (jag intresserar mig för cykling) och tyckte att det var en förtjänad seger som Carlos Sastre fick över totalen. Imorgon så ska jag försöka se på finalmålgången som kommer att ske på klassiska Champs-Élysées i centrala Paris.

Jag ska försöka få tag i sprit tills nästa helg, eftersom det är Putte i Parken i Karlsoga nästa helg. Jag ska försöka få tag i sprit på något vis....hehe

Vi ses / Adam


Kriget i Afghanistan är ett misslyckande

I Afghanistan håller talibanerna på att växa sig allt starkare, som respons på att NATO:s allt dåligare skötta krig. I Afghanistan så sker det allt oftare att civila räknas till dödsoffer. Kriminaliteten är på en skyhög nivå, 70 % (eller mer) av hela Afghanistans BNP är ett resultat av opiumsmuggling - opium är huvudingrediensen vid tillverkning av heroin, likaså olagligt. Folk blir dödade av kriminella, av talibaner, av amerikaner mm mm. Extremislamistiska grupper får verka näst intill fritt, vilket resulterar i ett land där religionsfriheten inte kan tillämpas. Bara en sån sak som att landets officiella namn fortfarande är "Islamska republiken Afghanistan", sätter på något sätt dagordningen redan därifrån. En vän till mig, blev tvingad att fly från landet på grund av att han var hotad till livet, av politiska själ. Han blev smugglad till Sverige. Han har (som vissa andra inte haft turen att få) fått svenskt medborgarskap och han reder sig riktigt bra i det här landet. 

Så nog är det en riktig motgång att vara född och boende i det landet, ingen tvekan.

Afghanistan var, innan USA:s anfall, ett land i förfall och i en våldsam misär. Nu efter sju år (sju jäkla år.....nästan) så har situationen inte förbättrats, snarare tvärtom.

Lägg därtill att man nu vill genomföra ÄNNU ett krig i regionen. I Iran kommer det snart (om Israel får bestämma) att regna ner bomber, med dödsoffer som följd och medföra ökad misär i det landet också. Jag är ganska så misstänksam mot vad som kan vara de egentliga avsikterna (om vi kollar på kartan så kan vi se att Iran, ligger emellan Afghanistan och Irak, jag undrar fan på om USA inte vill kolonialisera länderna också?).Själv så gör jag inget speciellt idag. Jag jobbade ju som vanligt. Har huggit in på en annan bok, som heter "The Heroin Diaries". Jag har visserligen läst boken en gång förut, men jag tror allt att jag kommer läsa den ett antal gånger till. Den är enormt bra. Googla på "Nikki Sixx", "The Heroin Diaries" eller något liknande för att få reda på mer info, om du behöver det. Eller gör som jag, jag sökte på Youtube om Nikki Sixx, för att få se om det fanns något om honom (jag tänkte söka på alla medlemmar i Mötley Crüe), men så fastnade jag lite på honom.

Läs den!

Tack för idag / Adam


Länk till Jyttes avslutningstal på kongressen

Jag fann här alldeles nyss det tal som Jytte Guteland skulle ha hållt under avslutningen av förbundskongressen 2007. Jag har själv inte läst det och jag inser nu att jag inte kommer ha tid att läsa färdigt. Så jag lägger upp länken till det så framförallt jag - men också du läsare - ska kunna hitta det igen, för att läsa vidare. Jag kan säga att det är ett mycket bra tal, det jag har läst.

Här är älsklingen: http://www.jytteguteland.se/?p=170


I övrigt så cyklar jag snart hem från jobbet. Fan, tredje veckan på jobbet, börjar jag nu på. Det är rätt så bra. Jag kommer nog överleva resten också......vi får se och du vet ju vad du hoppas på (vilket jag kommer överleva eller inte). Jag vet också vad jag hoppas på i det.

Vi hörs igen när det passar sig / Adam

FRA-lagen kan sänkas i höst

Sex riksdagsledamöter från Folkpartiet har i veckan aviserat att om ett förslag för att avskaffa den nya FRA-lagen kommer upp så kommer de rösta för ett avskaffande. Så det passar sig nu att ta bladet från munnen? Ja hur som helst så kan vi ju konstatera att Fredrik den Stores regering håller på att falla sönder, över en fråga som de uppenbarligen inte var överrens om inom pack-alliansen. Så skulle dessa sex riksdagsledamöter rösta för förslaget om att avskaffa FRA-lagen (och givetvis att alla riksdagsledamöter från oppositionen också) så kommer lagen att falla.

Vet du, kära läsare vad det ytterligare pekar på. Att det inte var en sån enorm jordskredsseger som moderaterna och deras anhang fick under valet 2006. De fick makten med typ fyra mandats skillnad så det var ju tvunget att det skulle vara ledamöter som är lättpiskade till lydnad eller hur. Så ställer sig ett gäng folkpartister sig upp och snackar, det var ju oväntat.För mig på jobbet så rullar det på. Det går undan nu, precis som det ska gå. Det kommer bli stålar till sist. Var så säker.

Internet funkar

Wohoooo, och jag är ute på det. Här hemma alltså!! Jag är en glad kille nu. Nu kan mitt halvberoende stillas. Nädå, skämt och sido.

Jag kan säga att jag har börjat lyssna på en (för mig) ny sorts musik. Det är doom metal, med framförallt bandet Draconian, som jag har börjat lyssna på mycket numera. Mycket bra musik och ett extremt bra band. Jag kom på att det här är den sortens musik som man ska lyssna på när man läser en mycket mörk och djup bok. Jag tänkte försöka läsa "The Heroin Diaries" av Nikki Sixx, samtidigt som jag lyssnade på Draconian. Jag slutade efter andra sidan, för jag vågade inte läsa mer.

Jag menar "The Heroin Diaries" är en av de mest mörka böcker du kan tänka dig, där författaren har skrivit vad som händer just då, när han tar sig en sil. Han mår allmänt dåligt och får, mycket skickligt, ner exakt hur han känner sig för ögonblicket. Och han mår inte bra, när han skriver den dagbok, som senare kom att ges ut som "The Heroin Diaries". Lyssnar man samtidigt på musik, vars uppgift är att få lyssnaren att känna sig nedstämd och deppig, så får vi då en inte så ofarlig blandning, som skall hållas undan från barn.....

Bra musik, bra band, bra bok. Testa alla tre (inte boken samtidigt som musiken är mitt råd).

Det blir inget Buller i år

Ja i år så blir det inte något Augustibuller i Lindesberg. Till viss del så måste jag säga att jag tycker att det är bra, eftersom jag har haft svårt att välja vilken festival jag ska åka på, "buller", eller Putte I Parken (Karlskoga). Men nu vet jag, det blir PiP. Huvudorsaken till varför jag åker till PiP är för att åka på festival, och supa huvudet av mig. Andra orsaken är att jag vill se på ett band som heter Soilwork (typ myspace.com/soilwork eller något). Det ska bli intressant att få se på dom live. Jag har aldrig gjort det förut och av källor soim gick på Arvikafestivalen så har jag fått veta att de är riktigt duktiga live.

Jag ska mosha!


Jag har inte så mycket koll på nyheter, varken i mellanöstern eller i stort. Som sagt var så sitter jag på jobbets dator, som btw är rätt så seg, så jag tar det varligt i ett tag. Jag skriver vad jag kommer på, när jag kommer till.

Dock så mår jag själv rätt så bra, jag hr blivit färdig med den större delen av mina arbetsuppgifter för idag och väntar nu bara på hemgång (16).

Vi hörs igen! / Adam

Internet krånglar

Där hemma så krånglar internet en hel del, det har det gjort sen i söndags och under helgen så var jag på läger med SSU, därav så har det varit mycket svagt med inlägg den senaste tiden. Nu sitter jag på jobbet och lånar dator, enbart för att blogga en liten sväng. Men jag skriver inte så mycket, utan gör bara klart att jag lever.

Vi hörs / Adam

Mona Sahlins tal i Almedalen

Ja hej igen, jag såg just det tal som Mona Sahlin förde under politikerveckan i Almedalen. Almedalsveckan är inte avslutad ännu, om jag tror rätt. Det får det vara som det är med. Men det jag tänkte ta upp var det tal som Mona Sahlin förde i Almedalen här om dagen. Och jag kan säga med ganska så stor stolthet att hon gav ett enormt bra tal hon gav, hon var stark, hon gav mycket svidande kritik mot den sittande regeringen, hon gav besked om välfärden med ganska så radikala förslag. Eller ja, det enda beskedet som gavs om välfärden var att "här förändrar vi inte".

Sedan om FRA-lagen och framförallt försvaret i stort och det var att regeringens försvarspolitik handlar om att bryta ner försvaret såpass mycket, så att vi kan öppna för ett NATO-medlemskap. Mona Sahlins besked på Gotland och mitt besked till dig, kära läsare är att ett NATO-medlemskap, eller en allians över huvud taget, är helt oacceptabelt och orimligt. Där kommer vi också förhålla oss stenhårda.

Men bäst var ju när Mona sa vad Maud "Bävern" Olofsson, om hon låg vaken på nätterna, för de orättvisor som finns i Sverige idag, var att hon kan rösta på Socialdemokraterna i nästa val. DET är demokrati, när man för sina motståndare påtalar att de fortfarande har rätten att ändra sig och att rösta på sig själv.


Jag ska också passa på att skriva om den erfarenhet jag har från Almedalsveckan på Gotland. Och det var ju när jag var på valläger med SSU, 2006. Det lägret hölls några kilometer från Almedalen i Visby. Ungefär 1000 SSU:are som var där för att, spela fotboll, coola lite, gå på mycket intressanta seminarier, hänga i LO-tältet, åka in till Visby för att hänga mm, mm. Något av det bästa som skedde under hela veckan som jag spenderade där, var ju när alla deltagare på lägret (fortfarande 1000 styckna) marscherade in till Visby för att se på det tal som Göran Persson skulle hålla. Själva talet som GP höll var väl något medelmåttigt, men själva marschen var ju helt oslagbar. Ja, jag väntar med stor förväntan på nästa valläger som SSU ska hålla, var nu det är. Sedan kanske jag hälsar på Almedalen också någon gång i framtiden igen.

På tal om val, glöm för fan inte att det är val NÄSTA år också. Val till Europaparlamentet. Ett val där framförallt de partier som ligger till vänster behöver alla röster de kan få. För som det är nu, så är EU dominerat av en ganska så god majoritet högerpartier. Anledningen är att gräsrötterna ute i samhället (i hela EU), de människor som i störst utsträckning röstar rött, känner att EU är något som ligger lite för långt bort och är rätt så svårt att ha någon åsikt om. Så de ligger då på sofflocket, istället för att gå och rösta. Det som händer då är att de som i allmänhet röstar höger kan skratta sig hela vägen till valurnorna och rösta på sina ärkemuppar. Det är därför som EU har en så nyliberal inriktning och det är därför som folk i allmänhet är kritiska till många av de förslag som läggs från EU.

Faktum är att EU är något odemokratiskt, eftersom människor inte har koll på sina rättigheter och inte använder de (för varandra) tveksamma rättigheter som de såklart har. Den majoritet som regerar i EU vinner alltså på de att människor ligger på sofflocket när det blir val, så de gör inte mer än vad de har gjort, för att EU ska komma närmare och så att folk ska erkänna sina rättigheter och börja rösta.

Tack för mig......god natt / Adam

Fjärde dagen på jobbet

Och jag måste nog ändra lite på mitt något hastigt uttalade uttalande, om att Munksjö-fabriken är en arbetsplats med en så hård jargong, om ex vis kvinnor. Jag ändrade idag uppfattning om just det. Fast det kanske är annorlunda från arbetslag till arbetslag. Vi får se här om några veckor, hur det här utvecklar sig.

Pöss på dig.....bloggjävel / Adam

Välfärdsmodellens grundidé

Från var och en efter förmåga, till var och en efter behov.


Vi ses ute på barrikaderna / Adam


Ps. Det är inte det borgerliga packets tanke om välfärden.

Andra dagen på jobbet

Yes. Så nu börjar jag snart komma in i det. Det som är svårast och är mest tidskrävande än så länge. är ju att köra det där svartslammet som man ska köra med traktor. Eller ja, själva körandet är väl inte så svårt, men när jag ska backa in släpet, för att växla på flaket, ja DÅ är det svårt vill jag säga. Man ska backa och svänga och få släpet och stå precis rakt för att det ska bli bra med det hela. Men hela den proceduren (backa med släp, allmänt) är nog som att lära sig och cykla.....tror jag alltså. Så fort man lär sig det, så sitter det sen.

På tal om jobbet, så vill jag här flika in att jag tycker att det ändå är rätt så mogen stämning, trots att det är en mansdominerad arbetsplats. Det jag tänker på är att det inte är så hårt med jargongen, men skämtar inte så hårt, om kvinnor, eller man skämtar knappast alls faktiskt, om kvinnor menar jag - alltså skämt förekommer såklart, men det förekommer inte skämt om kvinnor. Fast kanske det snarare bara var jag som var jädrigt fördomsfull om mansdominerade arbetsplatser. Eller så är det kanske jag som är så jädra naiv, så att jag inte ser/vill se de skämt som förekommer.

Jaja, jag tänkte komma till slutsatsen att, "med ett undantag". Och det undantaget är i stora maskinverkstaden, där det hänger såna där kalendrar med lättklädda flickor. Jag ville säga att jag tycker att det är rätt så barnsliga grejor att ha det så. Kul som kvinna att komma in där då (jag var där ironisk och antar alltså att det är så som jag misstänker).

Jag vill härmed också göra klart att jag inte deklarerar Munksjö Asba Bruk AB som en jämställd arbetsplats, inte alls. Men, jag menar att jag som feminist, socialist och kvinnokämpe (en något inkonsekvent kvinnokämpe, men-men), känner att det är en rätt så skön stämning på bruket, vilket jag tror att de flesta medarbetarna känner.


Nej, blogguschling, vi får höras någon annan gång. Nu ska jag till Burger King i Laxå och köpa en Big King XXL Meal, och sedan bara fläska. (det vattnas i munnen *smack*).

Vi hörs / Adam

Steam-ID:

OlssonII

För CS-nördarna alltså, ni andra får börja spela CS.

Konflikten mellan palestinier

Sedan en något år tillbaka så har de palestinska områdena varit delade i två politiska läger, som har delat makten över de två huvudområdena, Gaza (Hamas) och Västbanken (Fatah). Denna konflikt, anser jag vara mycket skadlig för den palestinska saken och för kampen mot ockupationen. Oavsett hur kampen mot ockupationen ter sig (väpnat [=vilket jag är emot] eller om man försöker förhandla), så blir situationen sällan bättre av att man strider inbördes. Palmecentret, som är en organisation som bl a leder förhandlingarna mellan - främst då - de palestinska lägren, men också mellan palestinier och israeler. Eller kanske inte förhandlingar, utan Palmecentret är snarare den mest sansade organisationen i kampen för palestiniers rättigheter.

                                              ---------------------------------större parentes----------------------------

Jag kan också, inte så lite stolt, säga att jag känner personen som leder förhandlingarna. Faraj Abu Iseifan heter han (jag reserverar mig för eventuella stavfel i namnet). Mycket märklig, menad som komplimang, människa. 24 år är han och leder förhandlingar, det är mycket moget tycker jag.

                                                 ----------------------------------slut parentes--------------------------------

Men för att komma till någon sorts slutsats så skulle jag skriva att, enligt en artikell som Al Jazeera har lagt upp på sin webbtidning (http://aljazeera.com/news/newsfull.php?newid=137788) så står det att Syriens president har haft samtal med den palestinska presidenten Mahmoud Abbas (även ledare för Fatah). Dessa samtal skedde i Damaskus, dock utan att Abbas tog kontakt med Hamas' ledare som sitter i landet i exil. Det tycker jag är mycket tråkigt att läsa. Förhandling kan inte ske utan att båda sidorna deltar. Eller snarare, ett samtal (mellan parterna) kräver att den ena börjar prata. Det är kanske det mest intelligenta ordspråket som finns.

I övrigt kära blogg så kan jag säga att jag är rätt så mör nu, efter en dags, relativt hårt arbete. Det var mycket kroppsarbete eftersom jag och min arbetskamrat/den-som-visar-hur-det-går-till, var ute i renseriet på fabriken och sopade golven rena från det damm som bildas när träflisen far omkring. Så mycket till sittande blev det inte.

Kroppsarbete, jag är i stort behov av det, eftersom jag har låtit kroppen förfalla en hel del de senaste åren. Jag hyser stora förhoppningar. Samtidigt, kan jag berätta att jag cyklar till jobbet och det är ungefär 2-3 km dit. Jag kommer imponera på min jympalärare när jag börjar skolan tror jag!


So long / Adam

Börja jobba

Om ungefär 20 minuter så cyklar jag till arbetet för första gången. Wish me luck!

CA / Adam

Kärnkraften

Jag är ju, som kanske bekant, mot kärnkraft. Det finns goda anledningar till mitt motstånd. Det är delvis att vi har problem med sluförvaringen. Vi vet faktiskt inte riktigt vad vi ska göra av kärnavfallet. Du vet det avfall som är högradioaktivt i sisodär 10000 år eller något. Lägg därtill risken för en olycka. Kärnkraftverken är någonting som terroristerna troligtvis kommer börja rikta in sig på. Man försvarar då kärnkraft med att det byggs nu kärnkraftverk som är flygplanssäkra. Grattis, men om en terrorist kommer in i byggnaden, eller måste det vara en terrorattack för att en olycka ska ske?

I ett annat kraftverk, säg oljekraftverk, skulle det visst vara en olycka, och det skulle vara tragiskt om människor dog och kom till skada. Men det är på något sätt ett hanterbart scenario, medans det inte finns en bortre parentes på en kärnkraftsolycka, jag menar, när kommer Tjernobyl-området vara helt dekontaminerat?

Sedan har vi problemet med uranbrytningen, som jag tog upp i ett tidigare inlägg.Jaha, imorgon börjar jag sommarjobba. Det kommer att ske på Munksjö i Olshammar. Hoppas det är värt det nu bara. Det är bäst att det är riktigt roligt, för jag kommer missa en hel del SSU-aktiviteter i sommar, pga sommarjobbet. Jag kommer dock kunna åka på sommarlägret under kommande helg. Så liten ljusglimt i den kolsvarta tunneln finns det ju ;D.

Puss på dig, vi ses på barrikaderna / Adam

Ja, visst tusan, det är ju strejk

I Stockholm så har Kommunal tagit ut sina medlemmar som är busschaufförer i strejk. Och vad jag har förstått så är själva tyngden i strejken, inte det att det handlar om höjda löner (även om en viss löneförhöjning också är stalld som krav), utan mer att det handlar om att man vill ha en dygnsvila på elva timmar. Det är ett helt självklart krav säger jag, eftersom en person - som ska kunna hålla koll på ett fordon på ~10 ton, samtidigt som denne kör i rusningstrafik, håller koll på att passagerarna sköter sig, osv - ska kunna vara utvilad.

Vad skönt att bada

Jag cyklade till Rosendal förut för att bada. Det är en badplats som ligger ca 3 km hemifrån och det är Vättern som är badvatten. 18 grader varmt skulle det ha varit i vattnet under dagen, men jag kan säga att det var helt underbart skönt. Jag gick bara ut i vattnet och det var ljumet och sen la jag mig ner, där det var någorlunda grunt ännu. Sedan gick jag ut och dök några gånger från bryggan. Mycket skön känsla.Förresten, när vi ändå är inne på att länka till en hel del saker (jag är ju en liten länk-fetishist vet ju ni veteraner) så kan jag länka till dels Tvärdrags hemsida, det är en blogg, lite som proletärbella.se, fast med värderingar som ligger lite närmare mitt hjärta (jag tycker om PB ändå): http://www.tvardrag.se/.

Här är också en länk till en hemsida som är lite mer uppsluppen, och som handlar om roliga grejor: http://www.tjuvlyssnat.se/.

Vi hörs snart igen / Adam


Israels kommande krig mot Iran

Enligt högt uppsatta källor inom Pentagon så kan Al-Jazeera rapportera att Israel har mycket långt framskridna planer på en eventuell attack mot Iran. Israel har dels haft stora övningar med armén, framförallt då flygvapnet. Dessa källor trodde att en attack kommer ske på Irans olika kärnkraftverk. Iran har också haft en del vapenaffärer med Ryssland, där det handlar om att Iran ska köpa ett luftvärnssystem kallat SA-20. En attack kommer då troligen att ske innan detta är på plats.

Så, en region som är jädrigt labil kommer snart få ännu ett krig på halsen. Precis vad som behövs??Biluschling!

Jag var ute och åkte en hel del med bilen igår, en Skoda Felicia -00. Den går visst riktigt fint, men en sak jag stör mig nu på är det att ljuddämparen har släppt från - vad det ser ut som, när man tar en snabb titt - grenröret. Så någon ljuddämpning är det inte tal om. Det låter rent för jävligt, för att vara uppriktig. Fast det ser också ut att vara ett lättordnat fel, eftersom det i princip ser ut som om det bara är en slangklämma som har släppt. Men vi får väl se, får skicka ner den till Haag i Olshammar eller nåt, så får de ta en titt.

Vi hörs / Adam

RSS 2.0