Tunnlar, Gazas livsnerver

Under gränsen mellan Gaza-remsan och Egypten löper det hundratals tunnlar. Genom dessa transporteras det mat, bränsle, kläder och andra livsnödvändigheter. Detta sker under hård kontroll från Hamas, som har lagt regler om att vapen, droger och människohandel är förbjudet. "Det är det palestinska folkets rättigheter att göra vad det kan för att bryta belägringen som är så skadlig" - Ehab Gheissen, talesman för Hamas.

Tunnlarna användes till en början för att smuggla in just vapen och liknande för kriget mot occupationsmakten, men sen Hamas tog makten på Gaza-remsan som i sig resulterade i att Israel satte Gaza under blockad, så har smugglingen av grundläggande varor, såsom mat och liknande, tagit fart på riktigt.

Denna verksamhet sker inte helt smärtfritt heller. Sedan början av året så ska 35 personer ha dött i tunnlarna, enligt FN.

Man kan inte annat än att hålla med den där talesmannen från Hamas, att det är det palestinska folkets fulla rätt att....ja, överleva. Problemet överleva/inte överleva, det genomlider ju inte Israel.


Fasiken, det har blivit lite lite skrivande den senaste veckan, men va fan, jag tror inte att du är så himla beroende av min blogg som jag är av vissa andra, så du klarar dig nog.

Puss / Adam

P.S. Bomb, döda reinfeldt, saringas, mjältbrand, statsministern, skjuta människor, ond bråd död, jihad, korståg, spränga saker i luften med kossor som hjälpmedel och sedan äta sagda kossor, militant vegan, AFA, syndikalister, nazister, annat löst folk, knarksmugglning, skjuta folk i allmänhet, reclaim the streets, terror, USA, statsbesök, tårtkastning, knivmord, machete, svärd, brandyxor, smörknivar. Hejsan FRA.

Kommentarer
Postat av: Adam (mod)

Glömde visst att lämna länk till min källa. Här är den: http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2008/10/20081049616279452.html

2008-10-04 @ 23:40:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0