Andra dagen på jobbet

Yes. Så nu börjar jag snart komma in i det. Det som är svårast och är mest tidskrävande än så länge. är ju att köra det där svartslammet som man ska köra med traktor. Eller ja, själva körandet är väl inte så svårt, men när jag ska backa in släpet, för att växla på flaket, ja DÅ är det svårt vill jag säga. Man ska backa och svänga och få släpet och stå precis rakt för att det ska bli bra med det hela. Men hela den proceduren (backa med släp, allmänt) är nog som att lära sig och cykla.....tror jag alltså. Så fort man lär sig det, så sitter det sen.

På tal om jobbet, så vill jag här flika in att jag tycker att det ändå är rätt så mogen stämning, trots att det är en mansdominerad arbetsplats. Det jag tänker på är att det inte är så hårt med jargongen, men skämtar inte så hårt, om kvinnor, eller man skämtar knappast alls faktiskt, om kvinnor menar jag - alltså skämt förekommer såklart, men det förekommer inte skämt om kvinnor. Fast kanske det snarare bara var jag som var jädrigt fördomsfull om mansdominerade arbetsplatser. Eller så är det kanske jag som är så jädra naiv, så att jag inte ser/vill se de skämt som förekommer.

Jaja, jag tänkte komma till slutsatsen att, "med ett undantag". Och det undantaget är i stora maskinverkstaden, där det hänger såna där kalendrar med lättklädda flickor. Jag ville säga att jag tycker att det är rätt så barnsliga grejor att ha det så. Kul som kvinna att komma in där då (jag var där ironisk och antar alltså att det är så som jag misstänker).

Jag vill härmed också göra klart att jag inte deklarerar Munksjö Asba Bruk AB som en jämställd arbetsplats, inte alls. Men, jag menar att jag som feminist, socialist och kvinnokämpe (en något inkonsekvent kvinnokämpe, men-men), känner att det är en rätt så skön stämning på bruket, vilket jag tror att de flesta medarbetarna känner.


Nej, blogguschling, vi får höras någon annan gång. Nu ska jag till Burger King i Laxå och köpa en Big King XXL Meal, och sedan bara fläska. (det vattnas i munnen *smack*).

Vi hörs / Adam

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0