Fredrik Federley, din jävla hycklare!

"Det mest känsloladdade anförandet i riksdagen. Någonsin", var det. Fredrik Federley stod i riksdagens talarstol och höll ett anförande med de enormaste krokodiltårar du kan tänka dig. Han har ju ända sedan FRA-lagförslaget kom på tal varit "en av dom", en av de fyra borgerliga riksdagsledamöter som har varit kritiska mot det lagförslaget. Det har därtill, en längre tid, varit en debatt - eller vad man kan kalla det - gällande "partipiskan" (är det partiledaren eller partiledningen?) som säger att den som inte röstar med partilinjen, hotas med uteslutning ur partiet.

Så igår, i riksdagens talarstol stod Fredrik "Hycklaren" Federley och höll ett "känsloladdat" tal, där han beskrev de berg och dalar som han gått igenom i sitt förstånd, för att komma till en lösning på frågeställningen: rösta för väljarna eller för karriären? För dig, och mig, kära bloggläsare, så är det ett ganska så självklart val, men för det borgerliga packet är det inte lika självklart. Men så till sist, efter det där "tunga" talet som Hycklaren höll, så kom han med lösningen på alla problem i universum. Vi skickar förslaget på återremiss till försvarsdepartementet! Och skillnaden i förslaget kommer bli: INGENTING! I grunden så är det samma intigritetskränkande, demokratihotande förslag som tidigare.

Fördelen med förslaget (för Hycklaren och de andra "kritiska" borgerliga riksdagsledamöterna) är att det ser ut för väljarna som om förslaget kommer omarbetas och bli förändrat, så kan de rösta igenom det och deras karriärer förblir ohotade. Man blir ju faktiskt rädd för hur långt vissa är beredda att gå, för att rädda sina rövar (som det heter i USA).



Förutom det, så var jag i Örebro idag och hade kampanj med SSU. "Brutna vallöften" hette kampanjen, och den gick ut på de förslag som Miljöpartiet i Örebro lade, innan valet -06 som de inte höll. Ett av vallöftena att inte sälja ut ÖBO (Örebros kommunala bostadsbolag), det andra var att Svartån (en å som rinner igenom centrala Örebro) skulle vara badvänlig till 2008. Nu ska en enig borgerlig majoritet (som mp sitter i) i Örebro sälja 1500 lägenheter, samtidigt som badvattnet i Svartån icke är så badvänligt. Detta hade vi kampanj om, genom att sitta utanför rådhuset i Örebro, med dels en liten badbassäng som vi hade fyllt med vatten, som vi önskade att Fredrik Persson (mp:s kommunalråd) skulle bada i. Och dels så hade vi två tält där vi satt i, för att symbolisera de bostäder som vi unga kommer få ta, för att vi inte kommer ha råd att bo i någonting annat.

Så det är i stort sett vad jag har gjort idag kära blogg.

Revolution.........................till FRA

/Adam

Kommentarer
Postat av: Anders

Ja jag tycker inte heller om Fredrik Federley. Han är en av de personer som har fått (c) att gå från ett landsbygdsparti, till att bli ett parti för Stureplan. Förhoppningsvis så inser alla äkta centerpartister det svek som partiledningen har gjort mot oss, väljare, och röstar för något annat parti. Jag kan tänka mig miljöpartiet. Nu är (mp) det enda gröna parti kvar i riksdagen.

2008-06-19 @ 21:49:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0