Barack Obama har blivit president

Först idag så blev Barack Obama blivit insvuren som president och därmed en presidents alla bördor. Inför Barack Obama så känner jag en svag förhoppning om det mesta. Kanske USA kan komma att bli lite mer socialiserat och ge folk lite bättre möjligheter att leva. Den förhoppningen är dock en mycket svag förhoppning och kan lätt ersättas med avsky och ogillande.

Eftersom detta är en blogg som handlar mycket om Palestina och de problem som folk därnere har, så tänkte jag att jag skulle röra lite vid det också. För under en del i talet så sa Barack att USA aldrig kommer att ge vika för terrorism och allt det som terrorism är. Men min fråga är, kommer Barack Obama att motsätta sig och göra det han kan för att motverka den statsterrorism som Israel utsätter den palestinska civila befolkningen, kan man ju fråga sig.

Men som sagt, jag är svagt hoppfull. Kanske det kan bli lite bättre sjukvård för de flesta amerikanerna nu, kanske det kommer att bli lite bättre relationer med omvärlden (även om USA fortfarande kommer ses som den stora skurken i dramat, på många platser). Vi får se kära kamrat, vi får hoppas.

/ Adam


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0