Socialistisk samhällsanalys

"Accepterar man att man kan tjäna olika, att man kan äga företag och så vidare, så blir det ekonomiska olikheter i befolkningen."
Gunnar Oom, moderat kommunalråd i Danderyds kommun

Helt sant. Så jag accepterar inte det samhället och gör därför allt jag kan och känner är rätt, för att bryta den trenden, och helt bryta, och byta det samhällssystemet. Som sagt, en annan värld är möjlig, det tror jag och det måste jag tro. Vad fan ska jag annars leva för då? Om jag inte tror på det jag kämpar för.

De liberalistiska krafterna i samhället har velat få in tanken att de stora reformernas tid är förbi. Så är det inte, jag menar att de stora reformernas tid inte har kommit än. Att folkhemsreformen och de andra "stora" reformerna ENBART var uppvärmning inför vad som komma skall. Eller inför vad som komma måstes. För om det här är vi nu upplever är det bästa samhället, då är det riktigt pinsamt för mänskligheten. Kan vi inte bättre då är vi inte värda att ta upp mer tid och plats i den här världen.



Jag själv sitter nu på en av datorerna på skolan, jag ska ju åka på kurs senare (heeey, vi träffades igen, jag trodde ju inte att vi skulle det igår, men, men, sånt får du ta). Jag var i Örebro idag och hade lära-känna-dag* med de andra på omvårdnadsprogrammet. Jag går inte med på det, jag tycker vi skulle ha en lära-känna--varandra-dag. Det tycker jag hade varit rimligt, sex-liberalism ftw!

Hur som helst, efter den här dagen* så gick jag och min polare på stan och då köpte jag en flagga, eller vad man kan kalla den, med Che Guevara. Riktigt stolt över det köpet.

...och NEJ jag är inte kommunist, jag är mest bara lite fascinerad över just Che Guevara och den symbol han har blivit för klasskampen. Han är också ett perfekt exempel på att kapitalister inte skyr några som helst medel, för att behålla sina pengar, och den makt de - genom mycket pengar - åtnjuter över folks liv och död. Kapitalismen, kamrater, är dödsdömd. En ny dag SKA gry för ett nytt samhällssystem, för ett nytt sätt att värdera människor, för ett nytt sätt att leva. Det samhällssystemet heter socialism.


Tack för mig / Adam

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0